Kocaeli Derince'de hayali düğününe 1 ay kala feci şekilde trafik kazası geçiren 22 yaşındaki Çağla Korkmaz, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Yolun karşısına geçmeye çalışan Çağla Korkmaz, kurtarılamadı
Kocaeli'nin Derince ilçesinde hafif ticari aracın çarptığı yaya yaşamını yitirdi.
Alınan bilgiye göre, S.G. idaresindeki 34 VJ 2683 plakalı hafif ticari araç, D-100 karayolu Liman Işıklar mevkisinde yolun karşısına geçmeye çalışan Çağla Korkmaz'a (22) çarptı.
İhbar üzerine olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince Korkmaz'ın hayatını kaybettiğini belirlendi. Korkmaz'ın cenazesi, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.
Sürücü, polis ekiplerince gözaltına alındı
Çağla Korkmaz'ın, bir ay sonra düğününün olduğu öğrenildi.
Öte yandan, kaza, yakınlardaki bir restoranın güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde, Korkmaz'ın hafif ticari aracın çarpmasıyla yola savrulması yer alıyor.
Derince, Cumhuriyet döneminin ortaya çıkardığı yeni yerleşim yeridir.
Tarihi çok yakındır. 1890 yılında liman kurulması için İzmit Körfezi’nde en derin kıyısı bulunan bir yer aranır, yetkililer en derin yer olarak bugünkü limanın bulunduğu yeri tespit ederler. Burası derinliğinden dolayı “Derince Liman” diye anılmaya başlar.Bu nedenle, Derince adını limandan almıştır. Almanlar tarafından hemen inşaatına başlanan liman için çok sayıda insan liman inşaatı yapımında çalışmak için bölgeye gelir. 1904 yılında faaliyete geçen limanda, çalışanlar birer, ikişer evlerini kurmaya başlarlar. 1887 yılından itibaren Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan ve Kırım’dan göçler alan, Derince artık genişlemeye ve gelişmeye başlamıştır. Bu gelişmelerden sonra Atatürk 1936 yılında Romanya’dan Türkiye’ye göç eden soydaşlarımıza Derince'de otuz hanelik arazi verir. Göçmenlerin evlerini kurmaları üzerine Çınarlı köyü muhtarlığına bağlı olan Derince 1952 yılında bağımsız muhtarlık olur. Derince'nin ilk muhtarı Ahmet USTA'dır.
Ve Derince artık İzmit’in bir mahallesidir. Körfez kıyısında sanayi'nin kurulmasıyla gelişen ve nüfusu hızla artan Derince 27 Mayıs 1960'da dört mahalleye ayrılır. Birçok devlet adamının yanı sıra M. Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Adnan Menderes, Turan Güneş, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Necmettin ERBAKAN gibi önemli şahsiyetlerde Derince'yi ziyaret edenler arasındadır.
Derincenin tanınmasına tarihi Çenesuyu da katkıtada bulunmuştur.
Çenesuyu 1860'lı yıllarda lezzetiyle şairlerin mısralarına konu olmuş, adı İzmit'le özleşmiş tarihi ve şifalı bir su…
1863 yılında sultan Abdülaziz tarafından İzmit'te yaptırılan Kasrı Hümayun’un en önemli bölümlerinden birisi de saat kulesi yanındaki taç kapısıdır. Bu kapının üzerinde bulunan kitabede İzmitli şair Savfet tarafından yazılmış 22 dizelik kaside bulunmaktadır. Çenesuyu bu kasidede lezzetiyle kendisine yer bulmuştur…
Acebi sözlerim olup Çenesuyu gibi ihla (Toy sözlerim Çenesuyu gibi tatlı oldu) Ricam oldur o hakan-ı serir-i mülk ihsana (Dileğim odur,o ülke tahtını bağışlayan hakana) O yıllarda at sırtında şehre getirilerek dağıtımı yapılan Çenesuyu,bugün Derince Belediyesi’nin modern tesislerinde tam otomatik makinelerde hijyenik şartlarda el değmeden üretilerek bölge insanımızın hizmetine sunulmuştur. Hizmetimizle tarihe ve insanımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirdiğimize inanıyoruz.
Kaynak: Diyarbakır Söz