Keçiler TEMA Ormanı'nı kemirdi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Türkmenli Köyü'nde, Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından oluşturulan 2010 hektarlık orman, bölgedeki keçi sürüleri yüzünden zarar gördü. Keçiler, yüzlerce selvi ve çam ağacını kemirdi.

Keçiler TEMA Ormanı'nı kemirdi
Bayramiç İlçesi'ne 12 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmenli Köyü'ndeki TEMA Vakfı tarafından oluşturulan ormana 2004 yılından 2007 yılına kadar 303 bin 868 fidan dikildi. Son bir yıldır keçi sürülerinin sahipleri kızılçam, badem, akasya ve selvi ağaçlarının dikildiği ormanın tellerini keserek hayvanlarının ormanlık alana girmesine izin verdi. Özelikle büyüyen selvi ve çam ağaçlarının keçiler tarafından topraktan 1.5 metre yüksekliğe kadar olan bütün dalları kemirildi. Yüzlerce ağacı kemiren keçi sürülerinin içeri girmesini ormanın bekçisi de engelleyemedi. Çaresiz kalan orman bekçisi durumu muhtara ve ilgililere bildirdi.
TEMA Ormanı bekçisi Muharrem Demirtaş (47), keçi sürülerinin ormana girmesini engelleyemediğini belirterek, "Sürü sahipleri veya çobanlar gizlice ormana hayvanlarını sokuyorlar. Ben durumu ilgililere bildirdim" dedi.
Türkmenli Köyü Muhtarı Mustafa Kocabaldır ise cami hoparlöründen anons yaparak TEMA Vakfı tarafından oluşturulan ormana keçi ve koyunlarını sokan sürü sahipleri hakkında yasal işlem uygulanacağını köy halkına duyurdu.
FOTOĞRAFLI

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler