Kastamonu Devrekani-Seydiler karayolunda meydana gelen son dakika kaza da 2 kişi öldü. Mahir Gül (60) idaresindeki 06 FT 6160 plakalı otomobil ile Serhat Kırmızı (22) yönetimindeki 37 DE 397 plakalı otomobil, Devrekani Kavşağı'nda kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Mahir Gül idaresindeki otomobil, yol kenarındaki elektrik direğine ve yön tabelalarına çarparak durabildi
Adeta hurdaya dönen araçların içerisinde sıkışan sürücü Mahir Gül ile eşi Satiye Gül (60) ve Saniye Emiroğlu (60) ile diğer aracın sürücüsü Serhat Kırmızı ve Ali Osman Yüksel (24), Duygu Şahin (21) ve Yeşim Sinem Körez (24), olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Yaralılardan Mahir Gül, Satiye Gül ve Saniye Emiroğlu ambulansla Devrekani Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralılar Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mahir Gül ve Saniye Emiroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların ise durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kazanın ardından jandarma ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemelerinin ardından araçlar bulundukları yerden kaldırılarak, yol yeniden trafiğe açıldı.
İHA
Kastamonu, Kastamonu ili'nin merkezi olan şehirdir. Gökırmak'ın bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde kurulu bulunan şehrin denizden yüksekliği 774 metredir.
Evliyalar şehri olarak da bilinen Kastamonu Anadolu'daki en eski şehirlerden biridir, antik çağ ve Türk-İslâm dönemine ait birçok tarihi eser vardır. Kastamonu Kalesi, Atabey Camii, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Yanık Sultan Türbesi, Nasrullah Camii, saat kulesi ve buna benzer birçok tarihi eser mevcuttur. Çivisiz yapı mimari olarak yapılan Mahmut Bey Camide buradadır. Kastamonu kent merkezinde ayrıca Türkiye'de açılan ilk "Kent Tarihi Müzesi" bulunmaktadır.
Kastamonu Saat Kulesi, Sultan II. Abdülhamit zamanında, şehrin doğusunda bulunan yamaç üzerine Kastamonu Valilerinden Abdurrahman Nureddin Paşa tarafından 1884-1885 yıllarında yaptırılmıştır. Kulenin saati de Avrupa'dan getirtilmiştir.
Kastamonu'da yapılan çekme helvası tüm ülke içinde meşhurdur.
Bizans yöneticilerinden olan Komnenos soyu adına yaptırılan bir kale iken, sonradan kalenin yanına kurulan ilin adı oldu. Latince castrum'dan gelen kastra söylemi, daha sonra komnenos'la birleştirilip Kastamonu halini almıştır.
Kaynak: Diyarbakır Söz