Kara yollarında durum

Kara yollarında durum

Kara yollarında durum

Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Kuzey Marmara Otoyolunun TEM İzmit-Akmeşe kavşakları Ankara-İstanbul istikametinde yol bakım ve onarım çalışması nedeniyle bant aktarımı yapıldığından ulaşım İstanbul-Ankara istikametinden iki yönlü (gidiş-geliş) olarak sağlanıyor.

Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu (O-52) Şanlıurfa yönü 23. kesim 15-19. kilometrelerinde üst yapı onarım çalışmaları yapılacağından, ulaşım yolun bir bölümünden kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Ankara Çevre Otoyolu'nun Konya-Pozantı kavşakları 1-6. kilometrelerinde üstyapı onarım çalışması sebebiyle Pozantı kavşağı istikameti trafiğe kapatılarak, ulaşım diğer istikametten iki yönlü ve kontrollü devam ediyor.

Samsun-Ordu yolunun 1-5. kilometrelerinde üstyapı yenileme çalışmaları nedeniyle ulaşıma tek şeritten kontrollü izin veriliyor.

Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun 62-67. kilometrelerinde asfalt yenileme çalışmaları sebebiyle İnegöl-Bozüyük istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım Bozüyük-İnegöl istikametinden iki yönlü olarak sağlanıyor.

İliç-Kemaliye-Arapgir Devlet Yolu 24-25. kilometrelerinde Kemaliye-Dutluca Tünel bağlantı yolları ve Kemaliye Kozlupınar viyadüğü arası tünel ikinci işleri çalışması nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önem taşıyor.

Nevşehir-Ürgüp-Kayseri yolunun 20-26. kilometrelerinde yol yapım çalışması sebebiyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Arhavi-Hopa-Sarp yolunun 25. kilometresindeki Liman Tüneli mevkisinde yapılmakta olan heyelan önleme çalışması dolayısıyla bölünmüş yolun Hopa-Sarp yönü trafiğe kapatılarak ulaşıma diğer istikametten iki yönlü (gidiş-geliş) izin veriliyor.

Kilimli-Filyos-Saltukova yolu 31-34. kilometresi yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım hafif taşıtlar için Saltukova imar yolları üzerinden, ağır taşıtlar için yol dolgusu üzerinden kontrollü olarak sağlanıyor.

Aydıncık-Anamur yolunun 33-43. kilometrelerinde Sarıyar 1, Sarıyar 2, T6, T7 ve T8 tüplerindeki çalışmalar sebebiyle ulaşım kontrollü olarak devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı