Jandarma 176 yaşında!

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü tüm ülke genelinde olduğu gibi Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt ve Hakkari gibi bölge illerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Jandarma 176 yaşında!

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı kışlasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, jandarma teşkilatının tarihi anlatıldı.

İl Jandarma Komutanı Hasan Ceyhun Keleş, törende konuşma yaptı. Keleş, jandarmanın ülke ve milletin güvenliği için görevde olduğunu belirtti.

Konuşmanın ardından, bir annenin şehit oğluna yazdığı "bir annenin oğluyla sohbeti" konulu mektup okundu. Daha sonra, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli eğitimli köpeklerle gösteri yapıldı. Ayrıca, Helikopter Filo Komutanlığı'na ait helikopterlerle de gösterileri yapıldı, silah ve araç sergisi gezildi.

Programa Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla  tören düzenlendi.

Jandarma Sosyal Tesisler'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana, millete ve vatana sadakatle hizmet eden jandarma teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümünü heyecanla kutladıklarını söyledi.

176 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığ'ının milletin sevgisini kazandığını belirten Kömürcü, "Milletimizin huzur ve güveni ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz" dedi.

Konuşmanın ardından narkotik köpekleri gösteri yaptı.

Törene, Şanlıurfa Vali Vekili Oğuz Şenlik, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Jandarma personeli ve davetliler katıldı.

SİİRT

Siirt'te Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 176. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen resepsiyona, Vali Vekili Gürbüz Saltaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Ağçakale, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın kutlama mesajları okundu.

Daha sonra konuşan Vali Vekili Saltaş, Jandarma Teşkilatı'nın ülkenin emniyet ve asayişi için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi.

Jandarmanın görevini kanun ve nizamlar içerisinde yerine getirdiğini ifade eden Saltaş, " Jandarma aziz milletimizin asayiş ve güvenliğinden bire bir sorumlu olan bir kolluk kuvvetidir. Jandarma kendisine verilen her türlü görevi üstün fedakarlıkla yerine getirmekte ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadır. Jandarma gece gündüz ve yaz kış demede aziz milletimizin hizmetindedir" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenel Yeloğlu ise, Jandarma Teşkilatı'nın 175. kuruluş yıl dönümünün gururunu, mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Resepsiyonda, okullarda düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, jandarmaya ait trafik, kriminal ve olay yeri inceleme ile özel harekat timlerinin kullandığı teçhizatları sergilendi.

HAKKARİ

Jandarma'nın 176'ncı kuruluş yıldönümü Hakkari'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Valilik önünde çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamaları, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam etti. Programa Vali Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu katıldı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, kurulduğu günden itibaren millete ve vatana sadakatle hizmet eden jandarma teşkilatının 176'ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Özfidan, jandarmanın milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını belirterek şöyle konuştu:

"Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece -gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Teşkilatımız, bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere paralel olarak imkan, kabiliyet ve yeteneklerini sürekli artırırken, toplumsal hayatta yaşanan değişimlere de kayıtsız kalmamaktadır. Toplumsal yapıda yaşanan değişimleri yakinen takip etmekte, halkımızın güvenlik taleplerini dikkate alarak görev anlayışı ve hizmet felsefesini insan memnuniyeti üzerine inşa etmektedir."

İl Jandarma Komutanlığında görevli köpek timlerine yaptırılan gösteri ardından 'Kaybolmayan Çocuklar Projesi'nde yer alan Esendere Ortaokulu öğrencisi Nisa Nur Kaya, proje kapsamında yaşadığı güzellikleri katılımcılarla paylaştı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Vali Canbolat ve beraberindekiler, jandarma teşkilatı tarafından kullanılan silahların yer aldığı sergiyi gezdi. Kutlamalar, üzerinde Jandarma logosu bulunan pastanın kesilmesi ve davetlilere geleneksel jandarma yemeğinin ikram edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz