İstanbul Fatih'te 4 katlı ahşap bina da çıkan yangında binanın 3. katından panikleyerek atlayan Yasemin Kocabay isimli kız çocuğunun ağır yaralı olduğu öğrenilirken, yaşlı bayanın da ahali tarafından zor zahmet son anda kurtarıldığı gelen haberler arasında. Fatih'te ki 4 katlı ahşap bina da başlayan yangının sebebi olarak ise sobanın benzinle yakılmaya çalışılması oldu
Fatih'te 4 katlı bir ahşap binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Paniğe kapılarak 3. kattan atlayan ve ağır yaralanan genç bir kız, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Benzin ile soba yakmak isterken çıktığı öne sürülen yangında 1'i ağır, 2 kişi yaralandı.
Fatih Cibali Mahallesi Hisaraltı Caddesi üzerindeki 4 katlı ahşap binada 18.00 sıralarında yangın çıktı. 2. katta benzin ile soba tutuşturulmak istenirken çıktığı iddia edilen yangın, kısa sürede üst katlara sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Fatih, Balat, Beyoğlu ve Şişli'den itfaiye ekipleri sevk edildi. Çatıya ulaşan alevlerin yandaki binaya sirayet etmesi paniğe yol açtı. Korku ve paniğe kapılan Yasemin K. isimli genç kız, 3. kattan yere atladı. Ağır yaralanan Yasemin K., ambulans ile kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yangının çıktığı 2. katta bulunan yaşlı bir kadın da mahalle sakinleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı.
Görgü tanıkları, yangının ev sahibi kadının sobayı benzin dökerek yakmaya çalıştığı, bu nedenle yangının çıktığını öne sürdü.
Polis, yangınla ilgili inceleme başlattı.
Fatih, Tarihi yarımada (Suriçi) denen İstanbul şehrinin kurulduğu ve geliştiği bölgenin tamamını kaplayan ve İstanbul'un merkezi sayılan ilçe. Güneybatıdan Zeytinburnu, kuzeybatıdan Eyüp ilçeleri ile kuzeyden Haliç, doğudan İstanbul Boğazı ve güneydenMarmara Denizi ile çevrilidir.
Fatih İlçesi, 1928'den 2008'e kadar Eminönü'yle beraber Tarihi Yarımadadaki iki ilçeden biri olmuştur. 2008'de Eminönü İlçesi'nin varlığının ortadan kaldırıp Fatih İlçesi'ne katılmasından beri tüm Tarihi yarımada üzerindeki tek ilçe haline gelmiştir. Kırsal yerleşimi olmayan ve 15.62 km²'lik (1562 hektar) bir alanı kaplayan Fatih İlçesi 57 mahalleden oluşmaktadır.
Konstantinopolis 1453'te Osmanlılar tarafından fethedildiğinde Ortodoks Patrikhanesi, Ayasofya'nın hemen yanında yer almaktaydı. Patrikhane fethi izleyen günlerde önce Havariyun Kilisesi'ne daha sonra da Fener'e taşındı.
Fatih Sultan Mehmet fethin onuncu yılında yıktırdığı Havariyun Kilisesi'nin yerine kendi adıyla anılan büyük bir külliye yaptırdı. Fatih Külliyesi'nin çevresinde zamanla bir Müslüman mahallesi ortaya çıktı. Külliyenin adıyla anılmaya başlayan bu mahalle hızla klasik bir Osmanlı-Türk şehri halini almış, Fatih semtine ve ilçesine adını vermiştir.
Kaynak: Diyarbakır Söz