İstanbul Adliyesi'nde ''karşıt grup'' kavgası

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen ve çoğunlukla üniversite öğrencilerinin sanık olduğu davayı izlemeye gelen karşıt gruplar arasında, sopa, kemer ve su şişelerinin de kullanıldığı kavga çıktı.

İstanbul Adliyesi'nde ''karşıt grup'' kavgası

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ''İstanbul Üniversitesi'nde tuvalete bomba konulması'' olayına ilişkin çoğu üniversite öğrencisi 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldüğü sırada, davanın müştekilerinin de aralarında bulunduğu grup ile sanıklara destek vermeye gelen karşıt görüşlü grup arasında tartışma çıktı.
Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, slogan atan gruplar birbirlerine sopa ve kemerlerle saldırdı. Aynı mahkemede terör örgütünün üst yapılanması KCK üyesi olduğu iddiasıyla yargılananların duruşmasını izlemeye gelenlerin de salondan çıkarak katıldığı kavgada, gruplar birbirlerine soda ve su şişesi de fırlattı.
Olay yerine gelen özel güvenlik görevlileri ve polisler, karşıt grupların arasına set oluşturarak, kavgaya karışan gruplardan birini adliyeden uzaklaştırdı.
Davadaki sanıkların avukatları, karşıt görüşlü grubun karışıklık yaratmak için içeriye bilerek alındığını savundu. Avukatlar, gruptakilerin ellerinde sopalarla adliyeye girmesine izin verildiğini öne sürerek, olay çıkaranların adliye koridorlarındaki kamera kayıtlarına bakılarak tespit edilmesini ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep edeceklerini kaydetti.
-Adliye önünde şüpheli paket-
Öte yandan, İstanbul Adalet Sarayı'nda önündeki şüpheli paket paniğe neden oldu.
Adliyenin önündeki meydanda şüpheli bir paket bulunduğunu fark eden polis, paketin çevresine emniyet şeridi çekti. Polis, meydanda yayın yapan televizyon ekipleri ve vatandaşları buradan uzaklaştırdı.
Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanı ekipler beklendiği sırada, bir vatandaş gelerek poşetin kendisine ait olduğunu söyledi. Poşetin içinde yemek olduğunu belirten vatandaş, polis eşliğinde poşeti aldı.
Bir süre poşetin içindekileri inceleyen polis, olay yerindeki güvenlik şeridini kaldırdı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz