Hakkari'de kadınlar şiddet ve kumara karşı yürüdü

Hakkari'de kadınlar, şiddet ve kumara dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Hakkari'de kadınlar şiddet ve kumara karşı yürüdü

Cölemerg Kadın Bileşenleri öncülüğünde Hakkari Belediye Binası önünde toplanan kadınlar, ellerinde "Tombala ve kumara hayır", "şiddeti izleme müdahil ol", "Kadın, yaşam, özgürlük", "Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Şiddet kaderimiz değildir" yazılı dövizlerle yürüyüşe geçti.

Polis grubu yolu kapatmadan kaldırımda yürümeleri konusunda uyardı. Uyarıya rağmen kadınlar yola çıkınca kısa süreli gerginlik yaşandı.

HAKLI BİR YÜRÜYÜŞ

Kadınlar yürüyüşün ardından, tekrar belediye binası önüne gelerek basın açıklaması yaptı.

Kadınlar adına açıklama metnini okuyan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Emine Armut, ilde kadın intiharları ve ölümlerinin son dönemde arttığını belirterek, şunları ifade etti:

"Kadınların en yakınlarındaki erkeklerden şiddetin her türlüsüne maruz kalmaktadır. Ahlaki yozlaşmanın bir örneği olan tombala, kumar, okey ve benzeri oyunlar, kişiyi başta topluma ve ailesine karşı yabancılaştırmaktadır. Oyunların neden olduğu maddi kayıplarsa erkeğin kadın üzerindeki iktidarını ve şiddetini derinleştirmektedir. İlimizde yüzlerce kadın ve aile bu durumun mağdurudur. Yaşanan bu durumlardan dolayı birçok aile parçalanmakta ve çocuklar şiddet ortamında büyümektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler