Orman ve Su İşleri Bakanlığı, geçen 26 Mart'ta Akbük ve Bedri Rahmi (Taşyaka), bir gün sonra da Göbün ve Küçük Sarsala koylarını ihaleyle 29 yıllığına kiraladı. Koyların kiraya çıkartılmasıyla bu koylarda yıllardır işletmecilik yapan köylülerin de aralarında bulunduğu çevreciler, Dalaman Şehit Mehmetçik Parkı'nda 'direniş çadırı' kurup, nöbete başladı.
'Acımız ortaktır, talana hayır' yazılı pankart astıkları çadırda direnişini sürdüren 50 kişiden 7'si geçen pazar günü ölüm orucuna başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine Muğla 2'nci İdare Mahkemesi Taşyaka, Göbün ve Küçük Sarsala Koyları'nın ihalesinin yürütmesini durdurmasına rağmen köylülerin direniş ve ölüm orucu sürüyor.
5 BİN İMZA TOPLANDI
Koyların ihalesi iptal edilene kadar ölüm orucuna devam edeceklerini belirten köylülere destek de artıyor. 3'ü kadın 8 kişi de ölüm orucuna başlayarak destek verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere direniş çadırı kurulduğundan bu yana devam eden kampanya kapsamında toplanan imza sayısı da 5 bine ulaştı.
Akbük Koyu'nda ortaklarıyla yıllarca restoran işleten köylülerden Yüksel Yorulmaz, ölüm orucuna başladıklarından bu yana 3 çocuğunun kendilerine bir şey olacağından endişe ederek üzüldüklerini belirtip, "Bunca yıl emek verdiğimiz geçim kaynağımız elimizden gitti. Hakkımız olanı geri alana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.
Göbün Koyu'nda restoran işletmeciliği yapan Ali Gürgün, koyların ihaleleri iptal olana kadar ölüm orucuna devam edeceğini belirterek, "İşletmelerimiz elimizden gittikten sonra yaşmamızın da bir anlamı yok" diye konuştu.
Eyleme katılan kadınlardan Zeynep Korkmaz, "Eşlerimize ve arkadaşlarımıza destek olmak için biz de ölüm orucuna başladık. Günboyu hiçbir şey yemeden şekerli su ile duruyoruz. Bizi destekleyen doktorların kontrolünde eyleme devam ediyoruz. Koylar için mahkeme 'yürütmeyi durdurma kararı' verdi. Ancak, bizler kesin sonuç alıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz