Gaziantep'te bir tatlıcı, yoğun müşteri trafiği ve sıra tartışmaları gibi sorunlara bankalarda uygulanan numaratör sistemini dükkanında faaliyete geçirerek çözüm buldu
Tatlıcı Garip Çoban, fabrika işçiliğinden ayrıldıktan sonra küçük bir dükkan açarak halka tatlı satmaya başladığını söyledi. Kentte tanınır hale geldikten sonra müşterilerinin de artmaya başladığını ifade eden Çoban, müşteri yoğunluğu dolayısıyla iş yerinde sık sık tartışmalar çıktığını belirtti.
Müşterilerin bazen birbirlerine bazen de kendisine tepki gösterdiğini anlatan Çoban, bunun üzerine daha büyük bir dükkana taşınma kararı aldığını kaydetti. Çoban, "Müşteriler bize de sıraya göre satış yapmadık diye tepki gösteriyordu ve tartışmalar oluyordu. Bunun üzerine daha büyük bir dükkan tuttum. Satışlarımızı banka sırasındaki gibi fişle yapıyoruz. Müşterimiz fişini alır, ekranda numarası yanar ve tatlısını alır" dedi.
Bu uygulamadan müşterilerinin de memnun kaldığını söyleyen Çoban, "Herkes hakkına razı oluyor ve tartışma ve kavgalar yaşanmıyor. Hem biz memnunuz hem de müşterilerimiz. Bu uygulamayı başlattıktan sonra daha düzenli bir şekilde satışlarımızı yapmaya başladık. Günlük ortalama 250 büyük halka tatlı satışı yapıyoruz. Bu uygulamayla Gaziantep'te tanınır hale geldik" diye konuştu.Numaratör uygulamasını 1,5 yıl önce başlattığını belirten Çoban, "Tatlımızın tadına bakan vazgeçemiyor ve başka yerden de almıyor. Dükkanımızda 5 kişi çalışıyor. Gündüz saat 2'de çalışmaya başlıyoruz, gece saat 1'e kadar açığız. Saat 5'ten gece 12'ye kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Müşteriler de memnun
Müşterilerden Ahmet Kaya, evinin tatlıcı dükkanına uzak olmasına rağmen sürekli halka tatlısı almak için buraya geldiğini söyledi. Daha önce yoğunluk nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Kaya, numaratörle tatlı alma uygulaması sayesinde tatlı sırasında haksızlığın ve tartışmanın yaşanmadığını belirtti. Ahmet Şimşek de numaratör sisteminin kendileri açısından çok yararlı olduğunu söyleyerek "Aldığımız sıra numarası sayesinde kimsenin hakkını almıyoruz. Eskiden sıra yüzünden tartışmalar oluyordu ve sırada beklerken başka birisi benden sonra gelip önüme geçerek tatlı alıyordu. Şimdi ise sıramız geldiğinde tatlımızı rahatça alabiliyoruz" diye konuştu.Kaynak: Diyarbakır Söz