Eroin karşılığı telefon dolandırıcılığı yapmış

BURSA'da, kendisini polis olarak tanıtarak iki kişiyi dolandırdığı ileri sürülen 20 yaşındaki Vedat İ. polis tarafından yakalandı.

Eroin karşılığı telefon dolandırıcılığı yapmış
İddiaya göre olay şöyle gelişti:
Merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'nde oturan 54 yaşındaki Hatice E.'yi cep telefonu ile arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, Hatice E.'nin bankadaki hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, evdeki para ve ziynet eşyasını inceleyeceklerini söyledi. Ardından da bir kişi adresini aldıkları Hatice E.'nin evine giderek, 23 gram altın, 1000 lira ve düğününde hediye edilen inci kolyesini poşet içinde teslim alıp ayrıldı.
Dolandırıcılar aynı gün yine telefonla aradıkları Hatice E.'den bu kez bankadaki paralarını da çekip vermesini istedi. Bunun üzerine bankada bulunan 9 bin lirayı çeken Hatice E. paraları bu kez parkta buluştuğu aynı kişiye verdi.
Emniyette inceleneceğini sandığı para ve ziynet eşyasının kendisine iade edilmesini bekleyen Hatice E., arandığı cep telefonunu arayıp ulaşamayınca dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.
Dolandırıcıların yakalanması için harekete geçen polis, güvenlik kameraları görüntülerinden Hatice E.'den evde ve parkta altınlarıyla paraları alan kişinin aynı suçlardan kaydı bulunan Vedat İ. olduğunu saptadı. Polis, Vedat İ.’yi merkez Osmangazi İlçesi Küplüpınar Mahallesi'ndeki bir parkta Ali D. adlı kişiyi de aynı yöntemle dolandırırken suçüstü yakaladı. Ali D.'nin kredi kartı ile bankadan çektiği 6 bin 900 lirasını alırken yakalanan Vedat İ.,ı gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgusunda Şanlıurfa'da oturduğunu belirten Vedat İ. bir çete adına çalıştığını söyledi. Vedat İ., "Bu çete benimle iletişime girdi. Onlar konuşup insanları ikna ediyorlar ben ise gidip parayı alıyorum. Karşılığında yüzde 20 hesabıma yatırılıyor. Bazen para karşılığı olarak uyuşturucu veriyorlar. Bursa'da Hatice E.'den iki kez para ve ziynet eşyası aldığım için bana 50 gram eroin verdiler. Sonraki işimde yakalandım. Pişmanım" dedi.
Sorgulaması yapılan Vedat İ. 'dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.DHA

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler