Erdoğan'dan Darüşşafaka'ya üniversite müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Darüşşafaka bünyesinde üniversite kurulacağı müjdesini verdi. Erdoğan, Darüşşafaka’da eğitim görme şartları arasında yer alan ‘Türk İslam’ olma şartının da ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı’ olma şeklinde değiştirildiğini kaydetti.

Erdoğan'dan Darüşşafaka'ya üniversite müjdesi

Başbakan Erdoğan, Darüşşafaka Cemiyetin’nin Olağanüstü Genel Kurulu’na katıldı. TİM Show Center’da yapılan toplantıda konuşan Erdoğan, üniversite müjdesi verdi. Erdoğan, Darüşşafaka bünyesinde kurulacak üniversite ile Darüşşafaka’da okuyanların üniversiteyi de tamamlayarak daha öz güvenli olacaklarını kaydetti. Erdoğan, “Darüşşafaka Üniversitesi’ni kurmak suretiyle kurumsal yapıyı tamamlanacak. 150 yıl önce atılan adımı bugün taçlandırıyoruz.” dedi.

Darüşşafaka’ya kayıt şartları arasında yer alan ‘Türk ve İslam olma’ ile ‘yetim olma’ şartlarının değiştirildiğini ifade eden Erdoğan, “Yetim öksüz ayrımı yapılmasının uygun olmadığını düşünüyor ve bunu kaldırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti üst kimliğinde buluşmuş herkes hem devletin, hem de kurumların karşısında her yönüyle eşittir.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz