'KELEPÇE ÇIKARILSIN' TALEBİ REDDEDİLDİ
Ferrari marka lüks otomobillerle verdiği pozlarla da dikkati çeken müteahhit Ahmet Sakızoğlu, geçen ocak ayında yapılan duruşmada, kendisini strese soktuğu gerekçesiyle elektronik kelepçenin çıkarılmasını talep etti. Bu talebi kabul edilmeyen Sakızoğlu, 9 Nisan günü görülen davanın duruşmasına ise katılmadı. Mazeret de bildirmeyen Sakızoğlu hakkında mahkeme, sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Sakızoğlu'nun, elektronik kelepçeyi çıkartıp kaçmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
'ÜZÜNTÜDEN GÖZLERİMİ KAYBETTİM'
Sakızoğlu'nun katılmadığı duruşmada tutuksuz sanıklardan Erhan T., Tüner T., Hakan K., Ufuk K., Özkan M., Çağan Ö., Süleyman B., Süleyman K., Sema K., Hanife B., Orhan E. ile Oğuzhan D. hazır bulundu. Müştekilerden görme engelli Ayşe A., 4 Aralık 2012 tarihinde imzalanan sözleşmeyle 48 bin liraya giriş kat bir daire vaadiyle 25 bin lirasının dolandırıldığını söyledi. Üzüntüsünden gözlerini tümüyle kaybettiğini ileri süren Ayşe A., sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.
'EŞİMİN KATİLLERİ BURADA'
Mağdurlardan adının açıklanmasını istemeyen bir başka kadın ise, dolandırıldıkları için üzülen eşinin intihar ettiğini ileri sürdü. Mahkemeye eşinin ölüm raporunu sunan mağdur kadın, kendilerine peşinat olarak bankalardan kredi çektirildiğini söyledi. Mahkemede göz yaşları içinde ifade veren kadın, "Üstelik bize satılan evi başkalarına da satmışlar. Bunu öğrenince eşim intihar etti. Katiller burada" diyerek, sanıkları işaret etti. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ'un "Sizi dolandıranlar kimler" diye sorması üzerine sanıklardan Sema K., Özkan M., Süleyman K. ve Erhan T.'yi işaret eden mağdur kadın, eşini kaybettiği gibi hala banka kredisini ödemeye devam ettiğini anlattı.
'KOCAMLA BOŞANMANIN EŞİĞİNE GELDİK'
Antalya'da bir okulda güvenlik görevlisi olarak çalışan Arzu Y. ise 2012 yılının Aralık ayında sanıklardan Orhan E. ile 75 bin lira karşılığında daire protokolu yaptığını söyledi. Peşinat olarak bankadan kredi çekip Orhan E.'ye verdiğini anlatan Arzu Y., birkaç ay geçtikten sonra Ahmet Sakızoğlu ile birlikte kendisine ev sözleşmesi yapan Orhan E.'nin de aralarında bulunduğu sanıkların tutuklandığını söyledi. Sanıklar tahliye edildikten sonra 'mağduriyetim giderilir mi' düşüncesiyle Ahmet Sakızoğlu'nun ofisine gittiğini anlatan Arzu Y. şöyle konuştu:
"Sakızoğlu bana 'Paralara devlet el koydu. Size verecek param yok' dedi. Ben hala bankadan çektiğim kredinin taksitlerini ödüyorum. Ben protokole eşimden gizli imza atıp onun haberi olmadan kredi çekmiştim. Dolandırıldıktan sonra durumu öğrenen eşimle aramız açıldı. Şu anda bu yüzden boşanmak üzereyim."
Mahmut D. adlı mağdur da, 2013 yılında Kızılarık Mahallesi'nde bir arsa üzerinde bulunan 'Çalışkan Emlak' talebasının gösterilerek dolandırıldığını iddia etti. Bu nedenle mağdur olduğunu aktaran Mahmut D., Ahmet Sakızoğlu tahliye edildikten sonra da zararının karşılanmadığını söyledi. Kuaförlük yapan Yılmaz H. adlı mağdur da '80 bin liralık evi 60 bin liraya vereceğiz' denilerek dolandırıldığını iddia etti. Diğer mağdurlar da benzer şekilde dolandırıldıklarını söyledi.
Duruşma, diğer mağdurların ifadelerinin alınması için ertelendi.
Kaynak: Diyarbakır Söz