Elazığ'da mobilya mağazasında yangın

Elazığ'daki bir mobilya mağazasında nedeni belirlenemeyen bir yangın çıktı. Çıkan yangın sonucu 11 kişi dumandan etkilendi. Yangın 2 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Elazığ'da mobilya mağazasında yangın
Elazığ-Malatya karayolunun 12'nci kilometresinde bulunan, Ecmain Altungök'e ait 3 katlı mobilya mağazasının 3'üncü katında henüz belirlenemeyen bin nedenle bugün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede yayılması üzerine itfaiyeye haber verilirken, çalışanlar da kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye araçları ve ekipleri, yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda yangın kontrol altına alınırken, mağazada soğutma çalışmaları yapıldı.
Söndürme çalışmaları sırasında 8 fabrika çalışanı ve 3 itfaiye eri olmak üzere toplam 11 kişi dumandan etkilendi. Fabrika önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, dumandan zehirlenenlere anında müdahale etti. Bazı itfaiye araçlarında merdiven olmamasına tepki gösteren fabrika çalışanları, itfaiye çalışanları ve yetkilileriyle tartıştı. Olay yerine getirilen seyyar merdivenlerle yangına müdahale eden itfaiye erleri de zaman zaman zor anlar yaşadı.
AYNI SAATLERDE BAŞKA YANGINLAR DA ÇIKTI
Yaşanan tartışma üzerine yangın bölgesine gelen Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Başgün, çalışmaları yerinde inceledi. Aynı saatlerde birkaç yangın olduğu için ilk gelen araçların bazılarında merdiven olmadığını, ancak sonradan takviye ekibin gelerek müdahaleyi hızlandırdığını belirten Başgün, "Yangın saat 12.04'te meydana geldi. Ekiplerimiz yangına hemen müdahale etti ve kısa sürede kontrol altına alındı. Yangına toplam 6 aracımız ve 50 personelimiz müdahale etti. Şehrin diğer bölgelerinde çıkan yangınlar nedeniyle buraya gelen ilk araçlarımızın bazılarında merdiven yoktu. Ama sonradan diğer araçlarımız da takviye olarak geldi ve kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları başlatıldı. Birkaç arkadaşımız dumandan etkilendi onların da durumu iyi şu anda" dedi.DHA

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler