Ekrem Karakaya'ya veda

Konya’da görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için memleketi Kayseri’de cenaze töreni yapıldı.

Ekrem Karakaya'ya veda

Saldırının ardından sağlık çalışanları 7- 8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma eylemi kararı aldı. Bu nedenle bugün başta saldırının yaşandığı Konya Şehir Hastanesi olmak üzere hastanelerde acil servisler dışında hizmet verilmiyor.

DOKTOR KARAKAYA'NIN CENAZESİ MESLEKTAŞLARININ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Konya'da silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından meslektaşlarının gözyaşları içerisinde Kayseri'yi uğurlandı. Uğurlama törenine çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Karakaya'nın tabunun üzerine Türk bayrağı olduğu görüldü.

SALDIRGAN İŞ YERİNDEN İZİN ALMIŞ

Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya’yı (47) tabancayla vurup öldürdükten sonra intihar eden Hacı Mehmet Akçay'ın (39), güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Yunak Devlet Hastanesi'nden, belinden rahatsız olduğunu belirtip, burada ortopedi servisi olmadığı için Akşehir Devlet Hastanesi'ne gideceğini söyleyerek izin aldığı ortaya çıktı. Saldırının yaşandığı odada ise eşyaların dağıldığı görüldü.

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya (47) tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

KONYA ŞEHİR HASTANESİ'NDE GÖREVE GEÇEN YIL BAŞLAMIŞ

Dün uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Dr. Ekrem Karakaya, 1999'da Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladı. Karakaya, ardından bir süre özel hastanelerde görev yaptı. 2 Aralık 2008'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kardiyoloji uzmanlığını alan Karakaya, Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra 24 Haziran 2021'de Konya Şehir Hastanesi'nde göreve başladı. 7 ve 8 yaşlarında 2 kız çocuğu olan Karakaya'nın eşi Günseli Ekinci Karakaya da mali müşavir olarak görev yapıyor.

Dr. Karakaya hakkında arkadaşları ve hastaları sosyal medya hesaplarından, çok iyi bir insan olduğunu ve hastalıkları süresince yakından ilgilendiğini belirten mesajlar yayınladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz