Edirne’ye 5 ay sonra vali atandı

Edirne’de Vali Dursun Ali Şahin’in yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından 5 ay vekaletle yönetilen Edirne'ye son kararnameyle Kars Valisi Günay Özdemir atandı.

Edirne’ye 5 ay sonra vali atandı
Edirne’de Vali Dursun Ali Şahin, geçen yıl Aralık ayında yaş haddinden emekli oldu. Yaklaşık 5 ay vali yardımcıları Beyazıt Tanç ve Mustafa Ergün’ün vekalet ettiği valilik makamına 19 gün önce İçişleri Bakanı Efkan Ala, imzasıyla İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, vali vekili olarak görevlendirildi.
Kente gelerek göreve başlayan Mehmet Tekinarslan'ın 19’uncu görev gününde İçişleri Bakanlığı tarafından valiler kararnamesi yayınlandı. Tekinarslan, eski görevine dönerken, Edirne’ye Kars Valisi 51 yaşındaki Günay Özdemir atandı.
TEKİRDAĞ VALİSİ MERKEZE ALINDI
Tekirdağ’a geçtiğimiz yıl 16 Mart tarihinde vali olarak atanan 62 yaşındaki Enver Salihoğlu, son kararname ile merkeze alındı. Geçen Mart ayında geçirdiği kalp krizi nedeniyle bir süre hastanede tedavi görerek stent takılan Salihoğlu, taburcu olduktan sonra görevine devam etmişti. Kararname ile merkeze alınan Salihoğlu yerine Nevşehir Valisi 51 yaşındaki Mehmet Ceylan atandı. Kırklareli Valisi Esengül Civelek ise son valiler kararnamesinde görevinde kaldı. 

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler