Düzce Akçakoca'da 19 yaşındaki genç, annesinin babasında yarılması akabinde evlendiği 47 yaşındaki Hüseyin Çeken'i, bıçak darbeleri ile öldürdü. Üvey oğlu tarafından bıçaklanan Hüseyin Çeken kurtarılmayarak öldü
İzmit’te babasıyla birlikte oturan Ferdi B., dün sabah annesi Selma ve eşi Hüseyin Çeken’in oturduğu Düzce’nin Akçakoca İlçesi’nde Osmaniye Mahallesi Filamingo Caddesi’ndeki evlerine gitti. Zile basan Ferdi B., kapıyı açan inşaat içşisi Hüseyin Çeken’i bıçaklayarak kaçtı. Aldığı 2 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Hüseyin Çeken, eşi Selma Çeken’in haber vermesiyle gelen sağlıkekibi tarafından ambulansla Akçakoca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Hüseyin Çeken, bu sabah yapılan müdahalelelere rağmen yaşamını yitirdi.
Olayın ardından kaçan Ferdi B., İzmit’e giderken otobüste yakalandı. Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu süren Ferdi B.’nin, Hüseyin Çeken’in, kardeşiyle henüz bebekken annesini kandırıp kaçırdığını, yıllarca kendisine kin beslediğini ve bu yüzden cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.Akçakoca, Batı Karadeniz bölgesinde Düzce iline bağlı ilçedir .
Akçakoca Karadeniz kıyı şeridinde 35 km uzunluğunda geniş ve güzel bir kumsala sahiptir. Akçakoca özellikle 1950'den sonra güzelliğiyle turistik bir yer haline gelmeye başlamıştır. Bunda özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere 3 saatlik bir uzakta olmasına bağlıdır. Ankara ve İstanbul'dan sonra Zonguldak ve Bursa'dan oldukça turist çekmektedir. Akçakoca denizi ve kumsalından başka bitki örtüsü bakımından bakir güzelliğiyle de turistleri çekmektedir.Ziyaretcilerin gece olduğunda kesinlikle ziyaret ettiği ve şehir halkının geceleri çıkıp dolaştığı Çınar caddesi adını cadde boyu bulunan ağaçlardan almaktadır. Kayın, kestane, ıhlamur, çınar, meşe ağaçlarından oluşan bitki örtüsü tatilcileri çekmektedir
Akçakoca ve çevresinden tarihi hakkında kesin bilgi ve belgeler olmamakla birlikte bölgede yapılan kazılar sonucunda elde edilen bir takım eşyanın M.Ö. 1220 yıllarında Trakya yolu ile Anadolu’ya geçen Trak Kabilelerine ait olduğu tahmin edilmektedir.
Roma ve Bizans dönemlerinde Diapolis adıyla önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak tanının ve 13. asırda Cenevizlilerin eline geçen bölge, Osmanlı Beyliği döneminde 1323 yılında Orhan Gazi’nin Lalası ve Akıncı Beylerden Akça Koca bey tarafından fethedilerek, Türklerin eline geçmiş ve günümüze kadar kesintisiz Türk Egemenliği altında kalmıştır.
1862 yılına kadar Bolu Sancak Beyliği’ne bağlı bir Voyvodalık ve 1934 yılına kadar da Akçaşehir adıyla nahiye olan bölge, 1934 yılında da isim değişikliği yapılarak bölgenin Fatihi Akçakoca Bey’in adını alarak Akçakoca ilçesi olmuştur. Aralık 1999 tarihinde Düzce’nin il olması nedeniyle Akçakoca ilçesi Düzce iline bağlanmıştır.
Akçakoca, Batı Karadeniz Bölgesinin deniz kıyısındaki en batıda kalan ilçelerinden biridir. Tarihi ve doğal güzellikleri barındıran, ormanla denizin ahenkle buluştuğu bir sahil ilçesidir. Fındık, Akçakocalıların geçiminde en büyük paya sahiptir. Neredeyse yerleşim yapılmayan yerlerin çoğunda fındık bahçelerini görebilirsiniz. Temmuz ayının son haftasında Fındık Festivali yapılır.
Akçakoca'nın sahili, yazları turistlerle kalabalıklaşır. Ekim ayı sonuna doğru sezon biter. Yerleşim yeri, İstanbul ile Ankara'nın tam ortasında denilebilir. Özellikle hafta sonları oldukça yoğunlaşır.
Kaynak: Diyarbakır Söz