Alınan bilgiye göre, telefonla aradıkları ve kendilerini savcı veya polis olarak tanıttıkları vatandaşlara isimlerinin veya kimlik bilgilerinin terör olaylarına karıştığını, soruşturma yapıldığını, örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını söyleyerek verdikleri hesap numaralarına para gönderilmesini isteyen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı.
Çalışmalar sonucunda bu yöntemle haksız menfaat temin eden dolandırıcılık örgütü üyelerinin Osmaniye, Şanlıurfa ve Akçakale ilçesindeki adresleri tespit edildi.
Birbirleriyle bağlantılı olarak hareket ettikleri belirlenen zanlıların deşifre edilmesi amacıyla 5 ay süren planlı operasyon kapsamında, örgüt liderleri oldukları öğrenilen Halil Ç. (34) ve Ali A.'nın (38) ikametlerinin yanı sıra 45 ayrı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Osmaniye'de 16, Şanlıurfa ile Akçakale ilçesinde 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında daha önce yakalanan şahıslarla birlikte gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a çıktı.
Suç örgütü üyelerinin ikametlerinde yapılan aramada, çok sayıda dolandırıcılık olayına ilişkin doküman cep telefonu, sim kartları, banka dekontları, PTT makbuzları ile 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ile 40 adet silahlara ait fişek ele geçirildi.
Dolandırıcılık örgütü üyelerinin, ülke genelinde 11 bin 326 vatandaşı telefonla arayarak dolandırmaya çalıştıkları, son 5 ayda 65 vatandaşı dolandırdıkları ve bu yolla 824 bin 359 lira haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi.
Şüpheliler, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık'' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, operasyonla ilgili bilgi vererek, ''Hiç bir polis savcı veya kamu görevlisi vatandaştan para veya kontör talep etmez. Benzer olayların yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için bu tür kişilere itibar etmeyin'' dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz