Diyanet İşleri Başkanlığı, namaz hakkında detaylı bilgiye ulaşılabilmesine olanak sağlayan internet sitesi hazırladı.
"Cami ve Namazla Arınma" mesajının toplumun tamamına ulaşması için hazırlanan sitede, İslam'ın en önemli ibadeti olarak kabul edilen namaz hakkında bütün detaylara yer verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişimi Daire Başkanlığınca hazırlanan sitede, internet kullanıcıları namaz hakkındaki bütün detaylara rahatlıkla ulaşabiliyor. "http://namaz.diyanet.gov.tr/namaz/#giris.html" adresinden ulaşılabilinen portalda, namaz ibadetinin amacı, namazın mahiyeti ve önemi hakkında geniş bilgilerin yer bulduğu sitede, namazın çeşitleri, namazın farz, vacip ve sünnetleri, namazın adabı, namaza aykırı davranışlar, namazın kılınışı, ezan ve kamet, cemaatle namaz gibi pek çok konuda bilgiye erişilebiliyor.NAMAZ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
Sitede namaz hakkında sıkça sorular sorulara da yer verildi. Bu bölümde belirlenen abdest, özür hali, mesh, gusül, teyemmüm, kadınlara özgü haller, namazla ilgili genel konular, vitir namazı, nafile namazlar ve teravih namazı gibi konu başlıklarında en fazla merak edilen soruların yanıtları yer alıyor.
Sitede yer alan "Çocuk ve Namaz" bölümünde videolar, hikayeler, şiirler, bilmecelerle ve anlatımlarla çocukların namazı daha kolay biçimde öğrenmesi ve uygulamasına olanak sağlanıyor.NAMAZ KÜTÜPHANESİ
Namaz kitaplığı bölümünde de eski Diyanet İşleri Başkanlarından Ahmet Hamdi Akseki'nin "Namaz Surelerinin Türkçe Tercüme ve Tefsiri" eserine, Doç. Dr. İsmail Karagöz ve Doç. Dr. Halil Altuntaş tarafından hazırlanan "Namaz İlmihali"ne, İslam Ansiklopedisi ve Dini Terimler Sözlüğü'nde yer alan namazla ilgili maddelere, "40 Ayette Namaz ve 40 Ayette Hadis" kartelalarına ücretsiz ulaşılabiliyor.
ŞAFİİLERE GÖRE NAMAZ DUALARI
Diyanet İşleri Başkanlığı, Hanefi ve Şafiilerin namazdaki farklı uygulamalarını da dikkate alarak dualar kısmını hem Hanefilere hem de Şafiilere göre düzenledi. Şafiilere göre dualar kısmında, Şafiilerin kamet ve iftitahı ile Kunut, Tahiyyat ve salli barik dualarına sesli ve yazılı olarak yer verildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz