Türkiye'nin kış sezonu turistik mekanı deyince akla gelen Uludağ, kış mevsimini yaşadığımız şu günlerde adeta kar yokluğu ile can çekişiyor. Yeni yıl hazırlıklarını tamamlayan Bursa Uludağ otelleri, kar yokluğundan çekinceli olarak bu sene az turist geleceğinden korkmakta
Otellerde yılbaşı nedeniyle doluluk oranı yüzde 80'lere ulaşırken, Beyaz Cennet'te beklenen kar yağışı olmaması işletmecileri kara kara düşündürüyor.
Uludağ'da işletme sahipleri yılbaşında otellerin dolu olmasına karşın pistlerde kar olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Geçen seneye oranla bu yıl beklenilen kar yağışının olamaması nedeniyle pistlerde kayak yapılamazken, bu durum hem otel işletmecilerini hem de dağ esnafını olumsuz yönde etkiledi. Otellerde doluluk oranı yüzde 80'lere ulaşırken, işletmeciler yılbaşı için özel programlar hazırladı. Yılbaşını Uludağ'da geçirmeksiteyen tatilcilerin büyük kısmının yerli turistler olduğunu söyleyen Ağaoğlu My Mountain Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, "Yılbaşında sanırım yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağız. Bu yıl ağırlık olarak yerli turistlerin ön planda. Kar yağışında biraz sıkıntı var" dedi.Alkoçlar Zone Otel Genel Müdürü Hayrettin Özelgin ise "Yılbaşı hazırlıklarımız sürüyor. Kar yağışı olmamasına rağmen talep oluyor. Tek sıkıntımız dış pazarda Rusların bu yıl ki krizden dolayı olmaması. Bu durumda bizi başka pazarla yönlendirdi. Azerbaycan, Ukrayna gibi ülkelerden talep var" diye konuştu.
Uludağ'da kar yağışının olmaması, dağ esnafının da sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Özellikle kayak ve kar motoru kiralama merkezleri yetkilileri, "Yılbaşında Uludağ'a ilgi var ama kar yağışı olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Uludağ'da her şey tamam ama bir tek kar yağışını bekliyoruz" diye konuştular.
Öte yandan yılbaşına Uludağ'a da girmek isteyen tatilciler için oteller özel paket programlar hazırladı. Yeni yıla Uludağ'da girmenin maliyeti ise ortalama kişi başına 600 TL'den başlarken, bazı oteller ise 2 kişi, 3 gece her şey dahil paket programını 4 bin 500 TL olarak belirledi.
Uludağ, Bursa ili sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ. Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan Uludağ'ın uzunluğu 40 km'yi bulur. Genişliği ise 15–20 km'dir. Toplu ve heybetli bir görünüşe sahip olan bu dağın Bursa'ya bakan yamaçları kademeli, güneye Orhaneli'ne bakan tarafları ise düz ve daha diktir. En yüksek noktası göller bölgesinde yer alan Uludağtepe'dir (2.543 m). Uzaktan Bursa'ya yaklaşılırken ve oteller bölgesinde görülen yüksek tepe genelde zirve olarak algılanır. Hâlbuki Zirve gibi görünen o tepenin ismi Keşiş Tepedir ve yüksekliği 2.486 m'dir. Uludağ tepe ya da Karatepe (2.543 m) Keşiş Tepenin 5 km güneydoğusunda yer alır. Dağın kuzey tarafında Sarıalan, Kirazlı, Kadı, Sobra yaylaları vardır.
Kaynak: Diyarbakır Söz