İstanbul Küçükçekmece'de yaşanan baba cinneti, ikiz evlatlarının ölümü ve karısının da ağır yaralanması ile sonuçlandı. Küçükçekmece'de yaşayan İksan Akay eşi ve ikiz evları bugün tam bşr dehşet ortamına maruz kaldı. Henüz belirlenemeyen bir sebeple cinnet geçiren İksan Akay, mutfaktan kaptığı bir bıçak ile ikiz evlatlarının bıçaklayarak öldürürken, eşini de ağır yaraladı
Küçükçekmece’de cinnet getiren baba, eşi ve 3 yaşında ikiz çocuklarının boğazını kesti. İkizler olay yerinde hayatını kaybederken, anne hastaneye kaldırıldı.
Olay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Tarak Kuşu Sokak 12 Numarada meydana geldi. İddiaya göre ağır bir hastalığı bulunan İksan Akay, cinnet getirerek eşi Gülistan, 3 yaşında olan ikiz kızları Dilara ve Elif’in boğazını bıçakla kesti. Baba evden kaçarak kayıplara karıştı. Bu sırada sesleri duyan komşuları durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, talihsiz çocukların hayatını kaybettiğini belirledi. Anne Gülistan Akay ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri ise olay yerinde uzun süre incelemelerde bulundu. Polis ekipleri inceleme yaparken, talihsiz kadının küçük kardeşi olay yerine geldi. Sinir krizi geçiren küçük çocuk uzun süre polis ekiplerine yeğenlerini görmek için dil döktü. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından ikizlerin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Aynı apartmanda yaşayan Nezahat Kaya, İksan Akay’ın böyle bir şey yapabilecek bir insan olmadığını, çok şaşırdıklarını belirterek, “Üst komşumuz kendileri çok çok iyi insanlardı. Kendilerine bu şekilde bir şey yapacak bir kocası yoktu. Böyle bir insan değildi. Hanımı eşinin beyninde tümör gibi bir sorunu olduğunu söylemişti bana. Çok üzgünüz” dedi.Küçükçekmece, İstanbul'un batısında aynı adlı gölün çevresinde kurulmuş bir ilçedir. Batısında Avcılar ve Küçükçekmece gölüKuzeyinde Başakşehir Doğusunda Bahçelievler ve Bakırköy Güneyinde Marmara Denizi vardır. 1987 yılında, ikisi köy (Kayabaşı ve Şamlar), 25'si mahalle olmak üzere toplam 27 yerleşim yeri Bakırköy ilçesinden ayrılarak kurulmuştur. Bugünkü sınırlarına,1992'de Avcılar'ın, 2009'da Başakşehir'in ilçe olmasıyla kavuşmuştur. 2009 itibarıyla 21 mahalleden oluşmaktadır. İstanbul'un 39 ilçesi arasında yaşam kalitesi endeksi sıralamasında 12. Sıradadır. Marmara Denizi ve adını verdiği Küçükçekmece gölünekıyısı vardır.
Küçükçekmece adının kaynağı konusunda, tarihçiler arasında değişik görüşler mevcuttur. Hakkı Raif Ayyıldız bir yazısında; bölgenin Küçükçekmece adını almasını şöyle anlatmaktadır: "Batağa gayet kalın kazıklar çakılmış ve aralarına halatlar gerilmiştir. Yolcular büyük bir sala dolar, salcılar da salı çeke çeke kanalın öte yakasına yüzdürüp götürürlerdi; bunlardan ötürüdür ki, iki gölün geçitlerine "Küçükçekmece" ve "Büyükçekmece" adları verilmiştir.
"Çekme" adı, bu bölgede olan çöküntülere bağlanmaktaysa da, gerçeğe en yakın varsayımın, göle giren balıkları tutmak için kanala konmuş olan ve yukarı çekilerek açılan kafesli setlerden dolayı verilmiş olduğu söylenebilir. Kaldı ki, eski Osmanlı Vakıf defterlerinde de bölge "Çekmek-i Küçük"olarak anılmaktadır. Öte yandan "küçük" olarak adlandırılan göl, gerçekte "büyük" olarak adlandırılandan daha büyüktür. Adlandırmadaki bu terslik, göller üzerindeki köprülerin uzunluğuna da bağlanabilir.
Küçükçekmece Gölü[değiştir | kaynağı değiştir]
İstanbul'un 15 km batısında yer alan ve 14 km'lik bir alan kaplayan Küçükçekmece Gölü; son jeolojik dönemdeki buzullaşmanın erimesiyle denizlerin seviyelerinin yükselmeleri sonucu Çanakkale Boğazı’nın yarılarak Marmara Çukuru'nun dolması, bu deniz istilasıyla eski vadi ağızlarının boğularak ’’ria ’’ların ortaya çıkması sonucu önce koy, zamanla da kıyı kordonuyla kaplanarak lagün haline gelmesiyle oluşmuştur.
Gölün ağız kesimi kıyı kordonu ile kapalı olmasına rağmen gölün denizle ilişkisi 1.5 metre derinliği olan bir geçitle sağlanmaktadır. Bu nedenle gölün suyu yarı tuzludur. Ancak son zamanlarda yapılaşmanın artması, gölün besleyen akarsuların cılızlaşması nedenleriyle bu geçit ender olarak bağlantı sağlayabilmektedir.
Çevresinde eosengre ve kalkerleri ile üst miyosen kum marn ve kalkerleri bulunan Küçükçekmece Gölü, doğusundan Nakkaş Deresi, batısından Eşkinoz Deresi ve bunlar arasındaki Sazlıdere’den beslenmektedir.
Küçükçekmece Gölü’nde, eskiden bol miktarda balık bulunurken 1970’lerden sonra evsel ve sanayi atıklarla gölün kirlenmesi sonucu balıkların yaşamı olumsuz yönde etkilenmiştir. Bu kirlilik, göl suyunun Büyükçekmece Barajı'na aktarılarak kullanım projesini de engellemiş olup, 1992'de bitirilen isale hattı kullanılamamıştır.
Küçükçekmece Gölü'nün kirlenmesini engellemek amacıyla başlatılan kollektör çalışmaları ise yarım kaldığı için sanayi atıkları büyük ölçüde azalmış olsa da evsel atıklar hâlâ göle akmaktadır. Bunun sonucu olarak Küçükçekmece Gölü halen tamamen ötrofik (sucul ortamlardaki fosfatlı ve azotlu besinlerin aşırı çoğalması sonucu oksijenin azalması, su kalitesinin kötüleşmesi, yeşillenme) durumdadır.
Kaynak: Diyarbakır Söz