Bitlis'te kar kalınlığı yarım metreyi geçti

Bitlis'te dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışının ardından, 212 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Bitlis'te kar kalınlığı yarım metreyi geçti

İl merkezinde 30 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı. Belediye ekipleri il merkezinde karla mücadele ederken, İl Özel İdaresi ekipleri kapalı olan köy yollarını açmak için çalışma başlattı. Yetkililer son kar yağışı ile birlikte eğimin fazla olduğu bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Bitlis Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, "Dün akşam saatlerinden beridir devam eden kar yağışı birçok yerde yarım metreyi geçti. il genelinde kardan dolayı toplam 212 köy yolu ulaşıma kapalı 131 köy yolumuzun ulaşımı ise açık 72 araç 22 ekiple geceli gündüzlü çalışmalarımızı devam ettirerek kapalı köy yollarımızı açıyoruz." dedi.

Yanık, geçmiş günlerdeki kar çalışmalarımızda yürüttüğümüz gibi bu günkü çalışmalarımızda yine hasta olan köylere öncelik veriyoruz ve o köylerin yolunu hastalar için açıyoruz 112 ekipleriyle koordineli olarak çalışıyoruz.112'ye bildirilen hastaların yerini tespit edip o şekilde hasta kurtarmalara da gidiyoruz. Ahlat ilçesine arızadan dolayı 24 saattir elektrik verilemiyor. TEDAŞ ekiplerine yardımcı oluyoruz. Arızalar neredeyse o yöne doğru yol açıyoruz ve TEDAŞ ekiplerine arızayı gidermeleri için yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar ise yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Tatvan'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Bayar, yarın için ise hava değerlendirmesi yapılacağını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz