Bingöl'de huzur tehlikede!

Bingöl Valiliği, 2012 yılında asayiş olaylarının bir önceki yıla göre yüzde 13,5 oranında arttığını bildirdi.

Bingöl'de huzur tehlikede!

Valilikten yapılan açıklamada, 2012 yılı asayiş ve trafik konularının ele alındığı bir toplantının düzenlendiğini belirtildi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ethem Metehan Yaşar ve Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in de katıldığı toplantıda, polis sorumluluk bölgesinde asayiş olaylarının arttığına değinildiği kaydedildi.

Açıklamada, 2012 yılında asayiş olaylarında bir önceki yıla göre yüzde 13,5 artış olduğu ancak bu oranın Türkiye genelindeki suç artış oranının yüzde 17 altında olduğu vurgulandı.

 

ASAYİŞ OLAYLARI ARTTI

Bingöl'deki asayiş olaylarının yüzde 81'inin aydınlatıldığı ifade edilen açıklamada, "Meydana gelen asayiş olayları daha çok 13.00 ile 01.00 saatleri arasında işlenmiştir. Suça sürüklenen çocuk sayısında genel duruma bakıldığında Türkiye genelinde artış olmasına rağmen bir önceki yıla göre Bingöl'de azalma olmuştur" denildi.

Jandarma sorumluluk bölgesinde ise meydana gelen asayiş olaylarında 2011 yılına göre yüzde 12 artış olduğu bildirilen açıklamada, olayların aydınlatma oranının ise yüzde 93 olduğu kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz