Bar cinayetinde 3 gözaltı

Beyoğlu’ndaki bir barın önünde sabaha karşı Mustafa Gümüştaş’ın silahla öldürülmesi ve 5 kişinin yaralanması olayı ile ilgili Riddim Bar’ın sahibi Murat B.’nin de aralarında bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.

Bar cinayetinde 3 gözaltı

Olayda silah kullandığı öne sürülen kişinin yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor. Riddim Bar’ın sahibi Murat B., 2008 yılında silahlı saldırıya uğramış ve olayda 3 kişi öldürülmüştü.

Meşrutiyet Caddesi 69 numaradaki bar önünde sabah 05.00 sıralarında gerçekleşen olayda silahla vurulan Mustafa Gümüştaş tedavi amacıyla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalarda, öldürülen Mustafa Gümüştaş’ın Riddim Bar’ın sahibi Murat B.’nin şoförü olduğu ortaya çıktı. Soruşturmada, Riddim Bar’ın sahibi Murat B.’nin eğlenmek için bara geldiği, kendisini tanımayan kapıdaki görevlinin B.’yi içeri almak istemediği ve bir başka görevlinin Murat B.’yi tanıdığını söyleyerek içeri aldığı tespit edildi. Bir süre sonra Murat B.’nin şoförü Mustafa Gümüştaş ile adı açıklanmayan arkadaşı bara geldi. Burada yaşanan silahlı kavgada, Mustafa Gümüştaş’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı. Gümüştaş, tedavi amacıyla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinde bulunan 14 adet boş kovan balistik incelemeye alındı.

Bu tespitler üzerine düzenlenen operasyonlarda, azmettirici olabileceği şüphesiyle Riddim Bar’ın sahibi Murat B. ile 2 kişi daha gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen 3 kişinin sorgusu devam ediyor. Polis ekipleri, kavgada silah kullandığı öne sürülen ve olay sonrası kayıplara karışan bir kişinin yakalanması amacıyla operasyonlarını sürdürüyor.

Riddim Bar’ın sahibi Murat B., 2008 Kasım ayında silahlı saldırıya uğramış, Riddim Bar’daki 3 kişi öldürülmüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz