Konya’dan Yüksek Hızlı Trenle (YHT) Ankara’ya gidecek olan ve asker olduğu öğrenilen yolculardan biri, tren garında sevgilisiyle biraz daha fazla vakit geçirebilmek uğruna telefonla, "Trende bomba var" ihbarında bulundu.
Öğle saatlerinde Ankara’ya hareket edecek olan 12.25 saatli YHT’de telefonla bomba olduğu ihbarı yapıldı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, YHT seferleri iptal edildi. Polis ekipleri ve bomba uzmanı dedektör köpek tarafından trende yapılan detaylı aramada bombaya rastlanmadı. Yapılan incelemeler sonunda trende bomba olmadığı anlaşıldı. Ekipler trende bomba ararken, bir yandan da telefonla ihbarı yapan kişiyi tespit etmek için çalışma başlattı. Kısa süre sonra ihbarı yapan kişinin garda bekleyen yolculardan olan ve birliğine teslim olmak için yola çıkacak olan Mehmet C. olduğu tespit edildi.
Polis garda olduğunu belirlediği Mehmet C.’yi (20) ve yanındaki sevgilisi A.H.’yi gözaltına aldı. Şüpheli polise verdiği ilk ifadede, asker olduğunu ve Ankara’ya gideceğini söylediği, bomba ihbarını sevgilisiyle biraz daha daha fazla vakit geçirebilmek için yaptığını söylediği öğrenildi.
İhbarın asılsız olduğunun anlaşılmasının ardından, YHT seferleri yeniden başlarken, 12.25 treni için bekletilen yolcular tekrar trene alındı. Yaklaşık 1.5 saatlik rötarın ardından YHT, Ankara’ya hareket etti.
Sevgilisi A.H. ile birlikte gözaltına alınan Mehmet C. de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Konya, Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük ili ve en kalabalık yedinci şehri. 31 ilçeden oluşan Konya'da TÜİK'in 2014 verilerine göre 2.108.808 kişi yaşamaktadır.[1][2] Trafik plaka numarası 42'dir. 1875'te kurulan Konya Belediyesi, 1987'de çıkarılan 3399 sayılı yasa gereğince "büyükşehir" statüsüne kavuşmuş olup 1989'dan beri belediye hizmetleri bu statüye göre yürütülmektedir. 2014'te 6360 sayılı kanun ile büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları oldu.
Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş kentlerinden biri olan Konya doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Dünyanın en eski yerleşimlerinden biri olan Çatalhöyük, 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmıştır. Şehir Anadolu Selçukluları’nın ve Karamanoğulları’nın başkentliğini yapmıştır.Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerindendir. Anadolu Kaplanları'ndandır. Şehrin futbol takımı Torku Konyaspor'dur. Yöresel yemekleri Etliekmek,Bamya Çorbası, Mevlana böreği, Fırınkebabı dır. Konya’nın simgeleri arasında Mevlana Müzesi (Kubbe-i Hadrâ), çift başlı kartal dır.
Kaynak: Diyarbakır Söz