Aile içi dehşet!

Diyarbakır’da aile içi dehşet. 18 yaşındaki oğlunu öldürdü, eşi ve kızını defalarca bıçaklayıp yaradı.

Aile içi dehşet!

Ekonomik ve sosyal yaşamdaki dengesizlik aile içi şiddeti körüklemeye devam ederken, Diyarbakır güne dehşet verici olayla uyandı. Merkez Kayapınar ilçesinde Mahmut Bozkurt evde çıkan tartışmada 18 yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü. eşi Sabika ve Elif adındaki kızını da bıçakla yaraladı. Çiftin 3 ve 9 yaşındaki çocukları komşuya sığınarak olaydan kurtulurken, Mahmut Bozkurt, polis tarafından gözaltına alındı. 

Diyarbakır’ı dehşete düşüren korkunç olay olay dün sabah saatlerinde Merkez ilçe Kayapınar’ın Huzurevleri Mahallesi 31. Sokak'ta bulunan 8 katlı apartmanın 1'inci katında meydana geldi. 

BABA CİNNET GETİRDİ

4 çocuk babası 40 yaşındaki Mahmut Bozkurt, evde çıkan tartışma sonrası cinnet getirerek, mutfaktan aldığı bıçakla 18 yaşındaki oğlu Muhammed Semih'i daha sonra da eşi Sabika ve kızı Elif'i defalarca bıçakladı.

ÖNÜNE GELENİ BIÇAKLADI

Olaya şahit olan 3 ve 9 yaşlarındaki diğer çocukları da, babaların saldırısından kaçarak binadaki komşularına sığındı. İmdat çığlıkları üzerine komşuların durumu ihbar etmesinden sonra olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

POLİS TESLİM OLMASINI İSTEDİ

Eve gelen Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evi kan gölüne çeviren gözü dönmüş Mahmut Bozkurt’a bıçağı bırakarak teslim olmasını istedi. Bir süre polislere direnen Bozkurt, daha sonra bıçağı bırakarak teslim oldu.

EV KAN GÖLÜNE DÖNMÜŞ

Eve giren sağlık ekipleri  korkunç manzarayla karşılaştı. Aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan ve kanlar içerisinde kalan Muhammed Semih, Sabika ve Elif Bozkurt'a burada ilk müdahaleyi yaptı.

18 YAŞINDAKİ MUHAMMED OLDU

18 yaşındaki Muhammed Semih burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yaralı anne Sabika ve kızı Elif Bozkurt ambulansla hasteneye kaldırıldı. Elif, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine, anne Sabika ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı.

Polis, geniş güvenlik önlemi aldığı sokağı giriş ve çıkışlara kapattı. Evde yapılan incelemenin ardından Muhammed Semih'in cansız bedeni otopsi yapılmaz üzere adli tıp kurumuna götürüldü.

ÇOCUKLAR KORUMAYA ALINDI

Olay sırasında babalarının dehşetinden korkan ve komşuya sığınan iki kardeş, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekiplerince korumaya alındı.

OLAYI NAMUS MESELESİNE BAĞLADI

Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan Mahmut Bozkurt sorguya alındı. Bozkurt, ilk ifadesinde olayı namus meselesi yüzünden gerçekleştirdiğini öne sürdüğü bildirildi.

3 KEZ UZAKLAŞTIRMA KARARI ALINMIŞ

Mahmut Bozkurt'a daha önce aile içi şiddetten işlem yapıldığı ortaya çıktı. Bozkurt’a, 3 kez uzaklaştırma kararı alındığı ve geçen Kasım ayında sona eren kararın ardından, Sabika Bozkurt'un eşiyle barıştığı için talebinin olmadığı öğrenildi. Olayla ilgili kapsamlı soruşturma devam ederken, bazı kişilerin de ifadelerine başvurulduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz