Abdullah Gül ve Bülent Arınç'a AK Parti şoku! AK Parti'nin resmi sitesinden Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Yakar Yakış'ın isimlerinin silindiği iddia edildi.
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki açıklamaları sonrası AK Parti'de büyük bir tartışma yaşanmıştı. Bülent Arınç'ın açıklamalarına destek veren Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin gibi eski isimlere AK Parti içinden tepki gelmişti.
İSİMLERİ LİSTEDEN SİLİNDİ
AK Parti'nin resmi sitesi akparti.org.tr sitesinde yer alan "Kurucu Üyeler" listesinden Abdullah Gül, Yakar Yakış, Nur Doğan Topaloğlu ve Yasemin Kumral isimlerinin güncel siteden silindiği öne sürüldü. 64 kişiden oluşan ‘kurucu üyeler’ listesinden dört isim silinirken Ceyhun Yasemin Şimşek adı eklendi. Üye fotoğrafı yerine ise sadece partinin amblem resmi paylaşıldığı görüldü. Partinin resmi internet sitesine göre kurucu üye sayı 64’ten 61’e inmiş vaziyette.
ÖNCE ERDOĞAN SONRA BÜLENT ARINÇ...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile 9 Şubat akşamı bir araya gelmişti. 3 saat süren görüşmede Suriye'deki durum, Güneydoğu'daki operasyonlar ve güncel olaylar ele alınmıştı. Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile bir araya gelmesi, siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Görüşmede Gül'ün Arınç'a "Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır" dediği öğrenildi.
Daha önce 64 kişiden oluşan ‘kurucu üyeler' listesinden dört isim silinirken öz geçmişine dair herhangi bir paylaşımda bulunulmamış olan Ceyhun Yasemin Şimşek adı eklendi.
Üye fotoğrafı yerine ise sadece partinin amblem resmi paylaşıldığı görüldü. Partinin resmi internet sitesine göre kurucu üye sayı 64'ten 61'e inmiş vaziyette
Bülent Arınç
Bülent Arınç (25 Mayıs 1948, Bursa), Türk avukat ve siyasetçi. Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanı (2002-2007). Başbakan Yardımcılığı, AK Parti Bursa milletvekilliği ve hükümet sözcülüğü görevlerini yürüttü. 1948 yılında Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınç'ın (1919-2003) dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi, 12 yaşındayken babasını kaybetti.[1] Manisa Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Milli Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.Abdullah Gül
(d. 29 Ekim 1950, Kayseri); Türk ekonomist, siyasetçi ve devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı.[1]Bu görevinden önce 2002 yılında Başbakan olarak 58. Türkiye Hükûmeti'ni kurdu.[2] 59. Türkiye Hükûmeti döneminde ise Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı ve [3] 28 Haziran 1996'da kurulan RP-DYP Koalisyon hükûmetinde Devlet Bakanlığı ve Hükûmet Sözcülüğü görevlerinde bulundu.
Kayseri'de doğan Gül 1974 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini aldığı fakültede doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi'nin Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda görev alarak bu fakültede beş yıl ekonomi dersleri verdi.[4] 1983 yılında Cidde'de bulunan ve Türkiye'nin de üyesi olduğu bir uluslararası teşkilat olan İslam Kalkınma Bankası’nda ekonomist olarak çalıştı. Bu görev süresince ailesiyle birlikte 8 yıl Cidde’de yaşadı. 1989 yılında ekonomi dalında doçentunvanı aldı. Ayrıca ileri düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Orta öğretimini Kayseri Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girdi. Aynı fakülteden doktorasını ve doçentliğini aldı. Daha sonra, Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde iktisat dersleri verdi. Öğrencilik yıllarında Gençlik Örgütü Millî Türk Talebe Birliği bünyesinde yer aldı. Memleketi Kayseri'de, Necip Fazıl ekolünden Söğüt Fikir Kulübü'nde çalıştı ve bu ekolün ileri gelenlerinden Ali Biraderoğlu'nun fikri çevresinde bulundu.
Kaynak: Diyarbakır Söz