7 yıl önceki cinayet, ihbar üzerine ortaya çıktı

Fatih'te tartışma sonrası işlenen cinayet, görgü tanığının 7 yıl sonra olayı anlattığı arkadaşının ihbarıyla ortaya çıktı.

7 yıl önceki cinayet, ihbar üzerine ortaya çıktı

Sarayburnu'nda tarihi surların altındaki mahzenlerde kalan iki kişi arasında 7 yıl önce çıkan tartışma, cinayetle sonuçlandı. Olay günü cinayete tanık olan Yüksel T, olayı Fatih K. adlı arkadaşına anlattı.

Fatih K'nın bir süre sonra Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne ihbarda bulunması üzerine soruşturma başlatan ekipler, Yüksel T'nin bilgisine başvurdu.

Yüksel T'nin, ifadesinde, ''2005'te altın ve para aramak için Sarayburnu'ndaki surların altında gezinirken cinayet işlendiğini öğrendim. Malatyalı Habil diye biri, asker kaçağı olduğunu bildiğimiz 20'li yaşlardaki Osman'ı öldürmüş. Sonra da tehdit ettiği Servet isimli kişiyle birlikte cesedi gömmüşler'' dediği öğrenildi.

Bu ifadeden yola çıkan polis, soyadı henüz bilinmeyen Osman adlı kişinin cesedine ulaşmak için bugün olay yerine gitti. Yaklaşık 6 saat süren incelemelerin ardından söz konusu şahsa ait olduğu değerlendirilen kemiklere ulaşıldı. Delil torbalarına konulan kemikler, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Çalışmalarını sürdüren polis, cinayet günü olayın failiyle birlikte cesedi gömdüğü iddia edilen Servet T'ye de ulaştı.

Gözaltına alınan Servet T'nin ifadesinde, ''Gidecek yerimiz olmadığı için Sarayburnu'nda surların altındaki mahzenlerde kalıyorduk. Olay gecesi ben, Malatyalı Habil ve Osman içki içtik. Hatırlamadığım bir nedenle Osman ile Habil arasında tartışma çıktı. Daha sonra Osman, Habil'i surların içinde kovalamaya başladı. Habil, kaçarken bulduğu baltayla kafasına vurarak Osman'ı öldürdü. Beni de tehdit ederek gömmesine yardım etmemi istedi. Korkudan yardım ettim'' dediği kaydedildi.

Polis, soyadı henüz tespit edilemeyen Habil adlı şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler