Teknoloji kahini Google'da işe başladı

Ünlü araştırmacı, mucit ,yazar ve fütürist Ray Kurzweil yaptığı bir açıklama ile bundan sonra Google ‘da çalışacağını açıkladı. Mühendislik Direktörü olarak göreve başlayacağını bildiren Kurzweil 17 aralıkta iş başı yapacağını bildirdi.

Teknoloji kahini Google'da işe başladı

Optik karakter tanıma, metinden konuşma sentezi, konuşma tanıma teknolojisi ve elektronik klavyeli enstrümanlarla ilgilenmektedir. Kendisinin sağlık, yapay zekâ, transhümanizm, teknolojik tekillik ve fütürizm hakkında kitapları vardır.

Kurzweil’in şuan için hangi projelerde görev alacağı bir netlik kazanmasa da ileri görüşü sayesinde büyük işlere imza atacağı tahmin ediliyor. Kurzweil kendi sitesinde yaptığı bir açıklama ile şunlara değindi:

“Ben 1999′da yaklaşık bir on yıl içinde kendi kendine giden arabaların, sorduğunuz sorulara cevap verebilen telefonların çıkacağını söylediğim zaman meslektaşlarım tarafından gerçekçi olmamakla suçlandım. Şuan baktığımızda ise Google kendi kendine giden araba üzerinde testlerini yapıyor. Android telefonlar sorduğunuz sorulara cevap verebiliyor. Bu teknolojiler her zaman bizim gözümüzün önündeydi ve gerçekleştirilmeyi bekliyordu. İşte bu noktada Google bu teknolojileri geliştirmesi konusunda attığı adımlarla büyük işler başardı.B u yüzden Google ile çalışmaktan bu teknolojileri geliştirmekten mutluluk duyacağım.”

Ayrıca açıklamalarının son kısmında yine bir varsayımda bulunarak “Google’ın geliştirdiği zor problemlerin çözümü ile ilgili teknolojiler sayesinde 2029 yılında Homo Sapiens niteliğinde bilgisayarların olması mümküm.” şeklinde bir açıklamada bulunuyor.

Ray Kurzweil’in geçmişteki başarılı öngörüleri düşünüldüğünde acaba 2029 da dedikleri olur mu? Diğer bir deyiş işe bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz hayatımızın içinde robotlar ve bilgisayarlar rol almaya başlar mı?

Kaynak: mccoy35.com

Kaynak: Diyarbakır Söz