Microsoft, Türkiye'nin geleceğinden umutlu

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Özmen: ''Türkiye'nin geleceğini olumlu görüyorum. Genç ve girişimci bir nüfusa sahip. Türkiye'de çok pozitif bir potansiyel var ve artık harekete geçmeye başladı. Bu gelişimin devamı gelecektir''

Microsoft, Türkiye'nin geleceğinden umutlu
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye'nin geleceğini olumlu gördüğünü belirterek, ''Genç ve girişimci bir nüfusa sahip. Türkiye'de çok pozitif bir potansiyel var ve artık harekete geçmeye başladı. Bu gelişimin devamı gelecektir'' dedi.

Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya ekonomisinde 10. sıraya gelmek istediğini anımsatarak, ''Türkiye, ekonomi sıralamasındaki bu sıçramayı, KOBİ'lerle sağlayabilecek. KOBİ'lerin de bu yükselişi sağlaması için teknolojiyi kullanmaları gerekmektedir'' dedi.

KOBİ'lerin teknoloji kullanımını arttırmak ve kolaylaştırmak istediklerini belirten Özmen, ''2012'nin Microsoft için önemli bir yıldır. Microsoft Office 365 ürünümüz Haziran ayında geliyor. Windows 8 ürünümüz ve telefon Türkiye geliyor. Microsoft'un bütün ürün portföyü Türkçeleşmiş olarak Türkiye'ye geliyor'' diye konuştu.

Tablette, telefonda, laptopta kurumsal ürüne istenilen cihazdan ulaşılabilme imkanı sunulacağını ifade eden Özmen, bu uygulamanın, şirketler için çok büyük iletişim serbestliği sağladığını, üretkenliği ve verimliliği arttırdığını söyledi.

''Microsoft'un hedefleriyle Türkiye'nin 2023 hedeflerinin birbiriyle uyuşuyor'' diyerek, istihdamın arttırılması, Türkiye'de her haneye internetin ulaştırılması gibi hedeflerin bulunduğunu ve Microsoft'un eğitim, istihdam ve Ar-Ge konusunda ciddi yatırımlar yaptığını kaydetti.

Kurumlar, KOBİ'ler, son tüketici, gelişmiş şirketler ve sosyal sorumluluk stratejisi üzerine çeşitli projeler ürettiklerini belirten Özmen, ''Türkiye'nin geleceğini olumlu görüyorum. Genç ve girişimci bir nüfusa sahip. Türkiye'de çok pozitif bir potansiyel var ve artık harekete geçmeye başladı. Bu gelişimin devamı gelecektir'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz