iPad Mini raflarda

Apple’ın Mini iPad’i nihayet raflardaki yerini aldı. Ben tablet denince iPad 2’yi tercih eden bir kullanıcıyım ve bu kararımdan oldukça memnunum.

iPad Mini raflarda

Retina ekranlı yeni iPad (ve maliyeti) beni tabletimi terk etmeye ikna edememişti. (İki tableti yanyana koymayınca gönül katlanıyor) Bugün de iPad Mini için benzer sözleri sarf edebilirim.

7.9 inçlik yeni tabletin başlangıç fiyatı ABD’de 329 dolar. Sıfır bir iPad 2 ise Apple tarafından 319 dolara satışa sunuluyor.

İki cihazın birçok ortak noktası mevcut. İkisi de çift çekirdekli A5 işlemciye ve 1024x768 piksel ekrana sahip. Karşılaştırdıklarımızın ikisinin de 16 GB’lık Wi-Fi’li modeller olduğunu eklemem gerek.

iPad Mini’nin artısı iPad 2’nin 720p’sine karşılık 1080p video kayıt edebilmesi ve daha iyi arka kamerasının bulunması. Ancak Mini’nin adaptörü can sıkıcı bir nokta. Biliyoruz ki, her Apple kullanıcısı yıllar boyu ev ve araba almak yerine parayı yatırdığı adaptörlerin ofsayta düşmesiyle depresyonun sınırına gelmiş durumda. iPhone 5’ten sonra iPad Mini de küçük girişli adaptörü ile bu travmayı tetikliyor.

Tablette büyük sevenler

iPad 2’de olmayan ve Mini’de yer alan en önemli özellik ise Siri. Ancak 500T’de (İstanbul’da bir otobüs hattı) yolculuk ederken bilgisayara karşı aksanlı İngilizce çığırmak gibi bir niyetiniz yok ise sanal asistanın çok pratik olduğunu söyleyemeyeceğim.

Ayrıca cebe ve çantalara daha kolay sığacağı için 7 inçlik modelleri tercih edeceklere saygım sonsuz ama ben tablette büyük ekran taraftarıyım. Bu nedenle de aklımı çelecek model gelene dek iPad 2 ile yoluma devam etmeyi planlıyorum.

Apple’ın yeni ürünüyle iPad 3 sahiplerini hedef aldığını ve “Her yeni Apple modeli mutlaka bende olmalı ve o cihaz Starbucks’ta masaya konmalı” diye düşünmeyen iPad 2 sahiplerini satın almaya ikna edebileceğini çok düşünmüyorum.

Cihazın Android hakimiyetindeki 7 inçlik tabletler dünyasında ne kadar güçlü alternatif yaratacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Neler oluyor hayatta!

* Apple’ın nakit parası 121.3 milyar dolara yükseldi. Bir uzay istasyonu kurmak ise yaklaşık 100 milyar dolara mal oluyor.

* Samsung sadece 1 ayda 3 milyon Galaxy Note II sattı.

* 425 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Gmail nihayet Hotmail’i geride bırakmayı başardı.n Cut the Rope oyunu mobil cihazlara 250 milyon kere indirildi, hiç yatırım almadı.

* Parayla indirdiği 10 ultra erotik filmi internette paylaşan adam 1.5 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Birkaç ‘tuhaf’ mobil uygulama

Akıllı telefonlar için her gün binlerce yeni uygulama geliştiriliyor. Rekabet büyük. Farklılaşmak önemli. Ancak farklılaşalım derken acayipleşmek de oldukça mümkün. İnsanoğlunun pek yüzleşmek istemediği taraflarına ayna tutan, küçük ayrıntılara odaklanan tuhaf uygulamalar da kısa sürede popüler olabiliyor.

Bu hafta gözüme çarpan 2 örneği sizlerle de paylaşmak isterim:

RunPee

Sinemada ne zaman tuvalete gitmeli?

Bir sinema salonuna girmeden önce tuvaleti ziyaret etmek tabii ki en mantıklı seçim. Ancak bazen doğanın sizi ne zaman çağıracağı hiç belli olmuyor. Filmlerin en heyecanlı bölümleri tuvalette geçebiliyor. Bu sorunu çözmeyi göze alan bir ekip de RunPee’i geliştirmiş.

RunPee, filmin çok da önemli olmayan bölümlerine gelindiğinde kullanıcıyı titreyerek uyarıyor, tuvalet dönüşünde ise kaçırdığınız sahneyi yazarak size anlatıyor. Android ve iOS kullanıcılarının artık içi rahat olsun.

Badabing

Facebook’ta bikinili arkadaş buldurulur!

Facebook trafiğinin büyük bölümünü fotoğrafların sağladığını biliyoruz. Badabing  uygulamasının geliştiricileri ise bu trafiği yaratan kullanıcıların aslında her fotoya bakmak istemediğini düşünüyor. Bir tür imaj tanıma teknolojisi kullanan Badabing, Facebook arkadaşlarının bikinili fotoğraflarını buluyor. Evet, bikinili hallerini paylaşan kişiler bu karelerin arkadaşları tarafından görüleceğini biliyor. Ancak bu durum, “daha çok derinin gözüktüğü fotoları sırala” gibi bir algoritmayla çalışan uygulamanın tüyler ürperttiği gerçeğini değiştirmiyor.

Peki ya Badabing’i kuranlar tezlerinde haklıysa... Facebook kurulduğu günden bu yana bir çok badireyi atlattı ancak bikinili foto motivasyonunu kaybetmeyi kaldırabilir mi?

Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler