iPad mi, Surface mi?

Wall Street Journal'in haberine göre yılbaşı tatilinde perakendecilerin en çok satacağı ürün tablet.

iPad mi, Surface mi?

iPad ve Surface'ın bu yılbaşı tatilindeki satışlarda birbirleriyle kıyasıya rekabet etmesi bekleniyor. Peki hangisi en iyisi? İşte karşılaştırma sonuçları.

İŞLEMCİ

İşlemcileri karşılaştırmanın tek gerçek yolu, her bir tableti günlük bazda kullanmak. iPad 4 işlemci gayet iyi bir performans sergiledi. Bing aramalarında, internet explorarda yakınlaştırmada gayet iyi bir performans sergileyen Surface tablet, bazı uygulamalrın açılmasında ise iPad'e göre yavaş kaldı.  iPad 4’te böyle bir sorun yok gibi.

YAZILIM

Netflix ve Microsoft’un Skype ve Xbox SmartGlass gibi büyük isim yapmış uygulamalar var. Ancak çoğu iPad ve Android kullanıcıları, Facebook, Twitter, Gmail, Google Maps, Dropbx gibi gündelik hayatta kullanılan uygulamaları kullanıyorlar. Bad Piggies, Words with Friends, World of Goo gibi uygulamalar listelerde yok.

 

BAĞLANABİLİRLİK

Bağlantı tabletler için en belirgin özelliklerdendir. USB bağlantısı, microSD kart yuvası. iPad’te olmayan bir özellik.

Anandech.com’dan Anand Lal Shipmi’ye göre Surface ‘Şimdiye kadar kullanılan en esnek tablet’. Windows RT multitasking, görev atama, birden çok uygulamayu aynı anda kullanma Surface’nin sahip olduğu önemli özelliklerden.

Ağırlık

iPad ve Surface RT arasında ciddi bir kalınlık ve ağırlık farkı yok. Ancak Surface'i bir süre kullandıktan sonra iPad'in daha ince olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz. Bunun nedeni iPad'in kavisli kenarlarının ona daha ince bir his vermesi.

Kamera

Tabletle fotoğraf çekerken çok da şık durmayacağınızı düşünebilirsiniz. Ancak bunu yapmayı düşünüyorsanız, Surface RT yerine bir iPad'i tercih etmeniz gerekiyor. İki cihazın da ön yüzündeki kameralar oldukça benzer. Ancak Surface RT'nin arka yüz kamerası, iPad'inkinin gerisinde kalıyor. iPad 5MP'lik 1080p video kaydı yapabilen bir kamerayla gelirken, Surface RT 720p video kaydı yapan 1MP'lik bir kameraya sahip.

Bununla birlikte Surface'in ön yüz kamerası on yan tuttuğunuzda ortada kaldığı için Skype, Lync gibi video konferans araçlarında daha rahat kullanılıyor. iPad'in ön yüz kamerası, onu dik tuttuğunuzda ortada kalıyor; dolayısıyla yan tuttuğunuzda ortalama sorunu meydana geliyor.

Sonuçlara göre iPad önde olmasına rağmen, Surface'in onu zorlayacağı kesin gibi.

Kaynak: Diyarbakır Söz