Google Nexus 7 ile tablet savaşına katıldı

Google’un Ürün Müdürü Hugo Barra, Nexus 7’yi tanıttığı etkinlikte Ice Cream Sandwich’den sonra çıkan Android 4.1 Jelly Bean hakkında bilgi verdi.

Google Nexus 7 ile tablet savaşına katıldı
Android 4.1 Jelly Bean’in en büyük özelliği ise iPhone’lardaki Siri’ye benzetilen yeni ses tanıma teknolojisi Google Voice. Sesli arama yapan Google Voice Nexus 7 de yüklü olacak.

Apple’ın iPad’i ile başlayan tablet yarışı devlerin rekabet alanına dönüştü. Geçtiğimiz haftalarda Microsoft’un tablet bilgisayarı Surface’yi tanıtmasının ardından bir hamle de Google’dan geldi. Google, Google I/O 2012 etkinliğinde tanıttığı Nexus 7 Tableti ile rekabete yeni bir boyut getirdi. Amazon da geçtiğimiz sene kasım ayında piyasaya çıkardığı, o dönem iPad katili olarak geçse de sadece kendi çapında satabildiği tableti Kindle Fire yenileniyor.

Tabletler yaklaşık çok uzun bir süredir piyasada olmasına rağmen, 2010 yılının Nisan ayına kadar Apple’ın iPad ile pazara giriş yapmasına kadar tablet bilgisayarlar çok fazla talep yoktu hatta çoğu kişi tarafından bilinmiyordu. iPad, bütün dünya tarafından çok kısa bir sürede büyük bir beğeni topladı ve tablet bilgisayarları büyük bir ürün kategorisi haline dönüştürdü. Bunun üzerine bilişimin devleri teker teker tablet bilgisayar çıkarmaya başladı.

Acer’dan Asus’a, Samsung’dan Lenova’ya kadar bir çok firma tablet yarışında ben de varım derken, son olarak Microsoft Surface ile piyasaya giriş yaptı. Surface’in ardından önceki gün de Google yeni tableti Nexus 7’yi tanıttı. Google yeni tablet bilgisayarı Nexus 7 ile piyasanın yüzde 60’ını elinde bulunduran Apple’a ve ABD’de milyonlarca satan Kindle Fire’a rakip olmayı hedefliyor. Asus tarafından üretilen 7 inç boyutundaki tablet, 10.4 milimetre kalınlığında ve ağırlığı sadece 340 gram. Android 4.1 Jelly Bean ile beraber gelecek olan Nexus 7 Tablet, 3G destekli olmayacak. Nexus 7 Temmuz ayının ortasından itibaren ilk olarak ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya’da 199 dolar fiyatla satışa sunulacak. Amazon da tablet sektöründe ilerlemeye kararlı gözüküyor. Kindle Fire’ın üzerinden bir sene geçmeden Kindle Fire 2’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. News.com’un haberine göre Amazon, yeni Kindle Fire modelini bu yaz sonuna kadar piyasaya çıkaracak. Tanıtımının ise 31 Temmuz tarihine kadar gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz