Google akıllı gözlük patentini aldı

Internetin arama devi Google, akıllı gözlük teknolojisinin patentini aldı

Google akıllı gözlük patentini aldı

Google, ‘Akıllı gözlük’ için üç patent başvurusunu geçen sonbahar yapmıştı, gözlüğü kullanan kişi camlarında video izleyip müzik dinleyebiliyor. Nisan ayında Google, cam üzreinde yaptığı araştırmalarının bir demo videosunu yayınlamıştı.

Cyborg göz

Google, laboratuvarlarında Google X adını verdiği proje üzerinde çalışıyor. Prototipler şu anda Sergey Brin ve Vic Gunotra dahil birçok üst düzey yönetici tarafından test ediliyor.

Demo video, kullanıcının sağ gözünün üstünde bir mikrofon ve kısmen saydam küçük ekranı ile donatılmış camlar gibi gösteriliyor.

Gözlük, kullanıcının çevresi hakkında bilgi edinmesinin yanı sıra, diğer insanlarla iletişim, webde gezinti, müzik dinleme ve fotoğraf çekmek gibi amaçlar için de kullanılabiliyor.

Benze Teknolojiler

Oakley firması da Akıllaı Gözlüğe benzer bir ürün üzerinde çalışıyor.  Başka bir firma da girişimde bulunmuş fakat gözlük için ekstra batarya taşıma gerektiğinden vazgeçmişti.

Akıllı gözlük sistemleri ile kişiye özel reklam alanında büyük bir Pazar ortaya çıkması bekleniyor. Para kazanmak için mükemmel fırsatlar ortaya çıkabilir, ama taşınabilir teknolojiyi almak hala çok pahalı.

Akıllı gözlükle ilgili demo videolara buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: Diyarbakır Söz