Galaxy S, iPhone 5'i geçti!

Apple, Samsung’un Galaxy S satışlarının 100 milyonu bulmasıyla beraber mobil pazarda kaderinin değiştiğinin bir göstergesi olarak iPhone’lar için kullanılan ekran siparişlerini küçülttü.

Galaxy S, iPhone 5'i geçti!

Japon gazetesi Nikkei’nin haberine göre, Apple siparişlerinin neredeyse yarsının iptal etti. Apple, Ocak-Mart arasındaki 65 milyon ekran siparişlerini verdiği Japan Display, Lg ve Sharp firmalarına durumu iletti. Buna paralel olarak Japan Display firmasının çıkışları %70 ile %80 arasında azaltması bekleniyor.

iPhone 5 önceki modellerine göre daha uzun ve daha hafif yapılmıştı fakat özellikle Apple haritalardaki hatalar kullanıcıların tepkisini çekti.

2007 yılında piyasaya sürülen iPhone, Apple’ı akıllı telefon pazarında lider bir konuma getirdi. Ancak Mayıs 2010’da Samsung’un Galaxy S serisiyle Apple’ı son yıllarda yakalamayı başardı. Geçen yıl Samsung Galaxy SII ile dünyanın en çok satan telefon üreticisi konumunu aldı.

Apple’ın iPhone satışları 4 yılda 100 milyonu bulurken, Samsung Galaxy S serisiyle bu hedefi 3 yılda yakaladı.

iPhone 5’in ilk piysayasa çıktığı Eylül döneminden beri hisselerinde yuvarlanma görünürken, Samsung hisseleri geçen hafta yeni bir rekor kırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz