Galaxy 10.1 tabletin de ötesinde!

iPad ile pazar lideri Apple'a karşı Koreli elektronik devi Samsung'un başarısı sadece kısa bir süre düştü. Şık kalemi ile, Galaxy Not 10.1 Samsung'un tableti bu düşüşü kurtarmak kırmak için model olacak gibi.

Galaxy 10.1 tabletin de ötesinde!

Samsung Galaxy Tab 10.1, Türkiye’ye gelme fırsatı bulamadan Apple tarafından Almanya’dan Avustralya’ya kadar birçok ülkede satışı yasaklanması için dava edilmişti. Tab 10.1, ilk önce Avustralya, ardından Almanya ve İngiltere, en son olarak da ABD’de özgürlüğüne kavuştu.

Bugün Samsung’un dikkat edilmesi gereken iki ürünü var. Bir tanesi akıllı telefon, diğeri de tablet bilgisayar alanında Apple’a karşı sağlanan dengenin korunmasında çok önemli rol oynayacaklar.

Her ikisi de ‘S-Pen’ yeniliğiyle gelen bu cihazlardan ilki, Galaxy S III’ün getirdiği başarıyı sürükleyecek olan Galaxy Note II. Diğeri ise Galaxy Tab 10.1’in başarısının devamını getirmesi beklenen, mercek altına aldığımız Galaxy Note 10.1.

GENEL TASARIM

S-Pen taşımasından dolayı Note 10.1’in kalınlığı önceki modellere göre doğal olarak farklı. 262x180x8.9 mm boyutlarındaki cihazın S-Pen yuvası sağ alt tarafında yer alıyor. Cihazın kart girişleri ve bağlantı noktaları Tab 2 10.1 ile neredeyse aynı: Şarj girişi yine ekranın altında yer alırken,  ekranın iki yanında hoparlör bulunuyor. Ekranın üst panelinde açma tuşu, ses ayarı tuşu, microSD kart girişi, SIM Card girişi, IR blaster (Samsung Smart TV ile bağlantı kurmanızı sağlayacak kızılötesi kumanda özelliği) ve 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor.

Galax Note 10.1, 64 GB’a kadar olan microSD kartları destekliyor. Böylece 16, 32 ve 64 GB modelleriyle sunulan tabletin belleğini bulut veya flash disk gibi dijital ve fiziksel eklentiler olmadan fazlasıyla artırabiliyorsunuz.

1280×800 çözünürlükte WXGA ekrana sahip olan cihazın ekran genişliği ise 25.6 cm. Arka panelde 5 mega piksellik kamera ve yanında LED flaş yer alıyor. Ön panelde ise 1.9 mega piksellik kamera ve ışık sensoru bulunuyor. Kalınlığına rağmen oldukça zarif bir cihaz olan Note 10.1, sadece 583 gr ağırlığında. Böylece cihazı bir elinizle tutarken diğer elinizle S-Pen’i rahatça kullanabiliyorsunuz.

SİHİRLİ KALEM ‘S-PEN’

S-Pen, Galaxy Note 10.1’in şüphesiz en büyük özelliği. Bu aparat, cihazın mevcut rakiplerine ve Windows 8 tabanlı yeni nesil ‘dizüstü bilgisayar-tabletlere’ karşı uzun süre geçerli olmasını sağlayacak en önemli fonksiyonları sağlıyor.

S-Pen ile tablet üzerinde her türlü işlemi çok kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Dokunmatik kullanımda küçük ikonlara basmakta yaşanan zorluk, sayfa geçişlerinde ve kaydırmada yaşanan takılmalar gibi unsurlar ortadan kalkıyor. Klavye üzerinde hızlı bir şekilde yazı yazabiliyor, internet tarayıcısını elinizde bir fare varmışçasına hızlı kullanabiliyorsunuz. Dahası, uygulamaları kullanmak da daha pratik bir hale geliyor.

SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1 GENEL ÖZELLİKLER

Ekran genişliği: 25.6 cm

Çözünürlük: 1280×800

Ağırlık: 583 gr

Boyut: 256.7×175.3×8.9 mm

İşletim sistemi: 1.4GHz dört çekirdekli Exynos 4410 CPU

RAM: 2 GB

İşlemci hızı: 1.4 GHz

Dahili bellek: 16/32/64 GB

Ek bellek: 64 GB’a kadar microSD desteği

Kamera (arka/ön): 5 mega piksel / 1.9 mega piksel

Video kayıt: 1080p, saniyede 30 kare

Batarya ömrü: 10 saat

Desteklediği video kodekleri: Mpeg4, H.264, H.263, VC-1, Divx, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark Format: 3gp(mp4), wmv(asf), avi(divx), mkv, flv, webm

Desteklediği ses formatları: MP3, AAC/AAC+/EAAC+, WMA, OGG (vorbis), FLAC, AC-3 Sound: AMR-NB/WB, WAV, MID, XMF, iMelody, SP-MIDI, RTTTL/RTX, OTA

Fiyat: 1.499 TL’den başlıyor

Kaynak: Diyarbakır Söz