Apple ile Google, ABD ile SSCB gibi!

Google başkanı Eric Schmidt, Wall Street Journal’a verdiği röportajda, Apple ile Google arasındaki ilişkiyi soğuk savaş döneminde ABD ile SSCB ilişkisine benzetti.

Apple ile Google, ABD ile SSCB gibi!

Google’ın en büyük rakiplerinden olan Apple ile bir nevi Soğuk Savaş yaşadığını ifade eden Schmidt, “Basın, iki şirket arasındaki ilişkiyi bir silahlı çatışmaya benzeriyor... ‘Benim elimde silah var, senin elinde silah var ve ilk kimin ateş ettiği önemli’ şeklinde görüyorlar” dedi.

Schmidt, “Google iyi gidiyor. Apple için de aynısı geçerli. Ben size asıl kaybedeni söyleyebilirim...” dedi.

Google’ın Android şirketinin başında olan ve Android’i kurmadan önce Danger adındaki akıllı telefon şirketini hayata geçiren Andy Rubin’e değinen Schmidt, “Rubin, Danger’ı yeni bir versiyona sokmak istiyor... Süreceği yeni ürün için gerekli olan temel patentleri nasıl elde edecek? Bunun ciddi sonuçları olabilir” dedi.

Schmidt’in, gazeteye yaptığı açıklama:  "Tabii ki bizim haritalarımızı kullanmalarını tercih ederdik. Ancak Youtube'u bile giriş ekranından çıkarıp attılar. Bunu neden yaptıkları konusunda emin değilim. Bir işi yapmanın yetişkin yolu, onu bir ülke gibi işletmektir. Aralarında anlaşmazlıklar vardır, ancak birbirleriyle dev bir alışveriş yaparlar. Birbirlerine bomba göndermezler. Bence Steve Jobs'un halefi olarak kabul edebileceğimiz Tim (Cook, Apple'ın CEO'su), Larry (Page, Google'ın CEO'su) ve ben bu modeli biliyoruz. Takımları buluştuğunda, uzun uzun konuşacakları şeyler var."

Kaynak: Diyarbakır Söz