Turnuva iptal edildi

Büyükşehir Belediyesi 43 takımın katılımıyla organize edilen “Amed Yıldızları Çocuk Futbol Turnuvası” iptal edildi. Yüzlerce çocuk ve genç mağdur olurken, turnuva başlamasına bir saat kala iptal edilmesine ilişkin herhangi bir gerekçe gösterilmemesi tepkiye yol açtı.

Turnuva iptal edildi

Büyükşehir Belediyesi günler öncesi duyurduğu “Amed Yıldızları Çocuk Futbol Turnuvası” başlamaya bir saat kala, iptal edildi. Çoğunluğu çevre ilçelerden gelenler olmak üzere yüzlerce çocuk ve genç mağdur olurken, iptal kararına herhangi bir gerekçe gösterilmemesi tepkiye yol açtı.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 43 takımın katılımıyla organize edilen futbol turnuvasını son dakikada iptal ederek büyük bir skandala imza attı.

İptal kararına sert tepkiler geldi.

Sosyal medyada bu duruma tepki gösteren takımların teknik sorumluları ve yöneticileri,'Bir futbol turnuvasını organize etmeyi beceremediler. İlk maça 1 saat kala turnuvayı iptal etmek nedir? Çocukların hayalleriyle oynadılar. Kilometrelerce uzaktan gelen bu çocuklara yazık değil mi ?" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahman Kikizade, iptal kararının tam bir garabet olduğunu ve DEM Partili belediyenin bu işi eline yüzüne bulaştırarak gençlerin hayalleriyle oynadığını kaydetti. Dünya 5’ten Diyarbakır Dem belediyeciliğinden büyüktür başlığıyla açıklama yapan Kİkizade, şöyle dedi;

“Diyarbakırlı Genç Kardeşlerim,

Günler öncesinden eleştirilerimize karşılık başlatmayı planladıkları gençlik çalışmasını, hiçbir gerekçe sunmadan, turnuvanın başlamasının ilk gününde, 43 takımın hazır bulunduğu ilk maçın başlamasına 1 saat kala iptal ettiler.

130 km uzaktan gelip heyecanla oynamayı bekleyen genç kardeşlerim ve onları o sıcakta bekleyen ailelere yaşattığınız mağduriyeti düşünmeyecek kadar Diyarbakırlılıktan uzak, üst akılın emirleriyle hareket eden bir yönetime sesleniyorum: Diyarbakır’ın gençleri, sizin yüzeysel algılarınızdan daha güçlü ve daha kararlı. Onların heyecanını yok sayamazsınız.”

Kaynak: Diyarbakır Söz