Trabzon, Fener'e yanıt verdi

Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan maçın ardından büyük eleştirilere maruz kalan 1461 Trabzon resmi sitesinden konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Trabzon, Fener'e yanıt verdi

Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon'un konuğu olan sarı-lacivertli ekip zorlanmasına rağmen karşılaşmanın son dakikalarında bulduğu gollerle rakibini 2-0'lık skorla devirmeyi başardı. Karşılaşmanın ardından ise skordan çok saha içinde ve dışında yaşanılan istenmeyen olaylar konuşuldu.

Fenerbahçe'nin dün resmi sitesinden yaptığı sert açıklamaya aynı şekilde cevap veren Trabzon yönetimi resmi sitesinden bir açıklama yayınladı.

Fenerbahçe taraftarının Türk polisine karşı uyguladığı şiddetin çok çabuk unutulduğu belirtilen açıklamada, "Türk futbolunda daha çarpıcı örnekler ortadayken, devletin polisine, araçlarına yapılan saldırılar, sahaya atılan koltuklar, hafızalardan silinmemişken, şiddeti sadece Trabzon kentiyle özdeşleştirme çabasını iyi niyetli ve sağduyulu bir yaklaşım tarzı olarak görmediğiizin bilinmesini isteriz." ifadelerini kullanıldı.

Şiddete karşı herkesin objektif bir duruş sergilenmesinin ifadele edildiği açıklamanın devamında ise, "Şiddet Türkiye'de engelliler dahil tüm spor organizasyonlarının ortak sorunudur ve ancak ojektif bakış açısıyla standart uygulamalarla ortadan kaldırılabilir." sözlerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz