Tokat, başkanı bombaladı!

Tokatspor Kulüp Başkanı Mehmet Aktürk şok açıklamalar yaptı.

Tokat, başkanı bombaladı!
Tokatspor'un ligde kalma adına can çekiştiği bugünlerde banka hesaplarının icra yolu ile Kulüp eski Başkanı Sami Ülkü tarafından bloke edildiğini belirten Başkan Aktürk; "daha öncede söylediğim gibi bizi ne Diyarbakırspor ne de Çorumspor düşürür. Onlar mücadelesini hiç değilse mertçe yapıyorlar. Bizi düşürse düşürse içimizdeki Diyarbakır'lılar düşürür" dedi.

Sahibi olduğu Güneş Tv’deki spor programına canlı telefon bağlantısı ile katılan Tokatspor Kulüp Başkanı Mehmet Aktürk olay açıklamalarda bulundu.

Aktürk,”Tokatspor'un bu maçta nasıl mücadele ettiğini, nasıl bir futbol sergilediğini izleyen herkes gördü. Diyarbakırspor camiası haftanın başından itibaren gereksiz yere yaptıkları açıklamalar ile ortamı gerdiler. Tokatspor bugüne kadar oynadığı tüm müsabakalarda fair play sağlamış bir kulüptür. Bugüne kadar hiçbir takım seyircisini zor duruma soktuğumuz görülmüş bir durum değildir. Diyarbakırspor Kulüp Başkanının geçen haftadan itibaren yaptığı açıklamalarda Tokat'ta kalmayacağız, Sivas'ta kalacağız. Diyarbakır'dan 5 otobüs 10 otobüs geleceğiz gibi beyanatlarla ortamı geren açıklamaları oldu. Bu adeta maç sonuna kılıf hazırlamaka adına verilmiş beyanatlardı.

‘D.BAKIR ORTAMI GERMEYE ÇALIŞTI’ Tokatspor Diyarbakırspor maçında muhteşem bir futbol oyanamış rakibi karşısında kazara bir gol yemiştir. Herkeste gördü ki Diyarbaır golü bulduktan sonra adeta bir mahalle takımı gibi kendi yarı alanlarına hatta ceza sahalarının içine kapanarak izleyicilerimizi zevkli bir futbol izlemekten mahrum bıraktılar. Diyarbakırspor'un geldiği durum belli. İlk yarı sonunda Diyarbakır'ın 13 puanı vardı bizim 2 puanımız vardı. Bugün baktığınızda biz 22 puandayız, Diyarbakırspor 20 puanda. Diyarbakır ligin ikinci yarısında toplamda 7 puan almış, Tokatspor 20 puan almış. Arkadaşlar eğer bir maçta şike arıyorlarsa, katledilmiş bir maç arıyorlarsa önceki hafta oynadıkları Gazi Osman Paşa maçına baksınlar. Gazi Osman Paşa Spor Diyarbakırspor ile 100 maç yapsa 99'unu alır. Bir maçta ancak tesadüfen berabere biter. Öyle bir takım Diyarbakır'a gidiyor ve yeniliyor. Şike veya katledilmiş bir maç arıyorlarsa orada arayacaklar. Ben daha öncesinde ortamı germemek adına anlatmadım fakat şimdi sizinle paylaşmak istiyorum.

‘D.BAKIR’DA BİZE KÜFÜR EDİLDİ’ Biz ilk yarıda Diyarbakır'a gittiğimizde maçta on beş dakika 500 kişilik bir seyirci grubu bize ağıza alınmayacak küfürler etti. Biz bunları konuşmadık. Bir tane Diyarbakırspor yöneticisi kalkıpta yahu neden küfür ediyorsunuz. Biz adamları zaten yeniyoruz demedi. Bir tanesi de yanımıza gelip hoşgeldinniz demedi. Biz bunları neden söylemedik. Çünkü Diyarbakırspor'da ülkemizin güzide bir takımı Tokatspor'da. Biz bu sorumluluk anlayışımızla konuşmadık. Ama Diyarbakırspor Kulüp Başkanı konuşmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Yok Sivas'ta kalacaklarmış yok 10 otobüs geleceklermiş. Biz bunlara güldük geçtik. Maç sonrasının hazırlıklarını maçtan önce verdikleri beyanatlarla hazırlamaya çalıştılar. Fakat çok değerli Tokat'lı hemşerilerimiz maçtaki gösterdikleri centilmenlikle gerekli cevabı verdiler. Fakat Diyarbakırspor'un 26 numaralı oyuncusu çok çirkin hareketlerle golden sonra tribünleri tahrik etti. Kırmızı karttan şikayet edenler o pozisyon için ne diyecekler. Hakem aslında o oyuncuya kırmızı kart vermeliydi. Böyle bir ortamda Tokatspor Diyarbakır'da maç yapsaydı bizim öyle terbiyesiz bir futbolcumuz yok ama bizim herhangi bir futbolcumuz o hareketi yapmış olsaydı heralde Diyarbakır tribünlerini yakarlardı. Bizim seyircimiz her maçımızın final olduğunun bilincinde. Tahriklere kapılmadan maçımızı kazanmasını bildik. Diyarbakır için de iyi bir turistik gezi oldu düşüncesindeyim" dedi.

“DİYARBAKIRLI'NIN YAPAMADIĞINI SAMİ ÜLKÜ YAPTI! “ Canlı telefon bağlantısının devamında Tokatspor Kulübü banka hesaplarının bloke edildiği yönünde gelen bir sorun üzerine de açıklamalarda bulunan Tokatspor Kulüp Başkanı Mehmet Aktürk konuya açıklık getirdi.

Başkan Aktürk; "Eski yöneticilerden Sami Ülkü hiçbir şekilde kulüp hesaplarına girmeyen, banka hesaplarında kaydı bulunmayan sadece bir yönetim kurulu kararı ile yanında asgari ücretle çalışan bir personele 880 Bin TL'lik bir senet imzalattırarak borçlusu Tokatspor, alacaklısı Fatih Sağol isminde yanında çalışan bir personel. Tabi bu açıklamalarım ekranlarınız aracılığı ile bir suç duyurusu olarakta kabul edilebilir savcılarımız. 880 Bin TL'lik bir senet var ortada. Asgari ücretle çalışan bir insan nereden bulmuştur bu 880 Bin TL'yi buda herkesin kafasına takılan bir sorudur. Tokatspor'a niye vermiştir 880 Bin TL'yi nasıl vermiştir. Bu para hangi hesaplara girmiştir nerelerde harcanmıştır? Şimdi biz bu konu hakkında savcılarımıza yazılı olarak bu aşamadan sonra suç duyurusunda da bulunacağız. Çünkü organize bir suçtur bu. Senedi alan patron yani kulüp başkanı. Alacaklı yanında çalışan işçisi. Borçlu ise Tokatspor. Tam bir üçgen. Yani Tokatspor'un başındaki adam Tokatspor'u yanında çalışan birisine borçlandırarak, organize bir suç işleyerek Tokatspor'u 880 Bin TL borçlandırmış ve bununla ilgili kendi dönemlerinde haciz işlemi başlatmışlardır. Senede bizim itiraz etmemiz o dönemde mümkün değildi çünkü haciz işleminin başladığı dönemde de Kulübün Başkanı Sami Ülkü idi. İcra takibatı o dönemde başlamıştı.

‘DİYARBAKIR MÜCADELEYİ MERTÇE YAPIYOR’ Biz tabi Sami Bey'in bu konuyu bu kadar ileri götüreceğini düşünmemiştik. Belki gerçek alacakları varsa gelir bizlerle konuşur diye düşünmüştük. Ama Sami bey bu durumu daha da ileriye götürerek Tokatspor'un olmak veya olmamak konusundaki ölüm veya kalım mücadelesi verdiği bir dönemde iddaa'dan gelen para günlerini de takip ederek, para gelecek bankaların hesaplarına haciz işlemi başlatarak Tokatspor'a adeta bir Diyarbakır'lının yapamadığını Sami Ülkü yaptı. Bu hamle ile Sami Ülkü Diyarbakırspor kalsın Tokatspor düşsün dedi. Tokatspor'un hesaplarına haciz koymak camianın ve yönetimin önüne engel olmak demektir. Yapacağımız çok fazla birşey olmasa da biz bunu çözmeye çalışıyoruz. Şu anda dışarda Diyarbakırspor'la içerde de içimizdeki Diyarbakır'lılarla uğraşıyoruz. Tabi dışardaki Diyarbakırspor mücadelesini mertçe yapıyor. Ama içerde verdiğimiz mücadele çok mertçe bir mücadele değil. Çünkü içerde sırtımızdan vuruluyoruz. Ama inşallah Tokatspor bunları da atlatacaktır. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Gayet rahatlıkla söyleyebiliriz ki Tokatlı Tokatspor'a sahip çıktığı müddetçe Tokatspor düşmeyecektir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz