Sporda Bir İlk

Mersin’in Taşucu İlçesi’nde düzenlenen, Mersin Taşucu Tiratlon yarışı ve milli takım seçmelerine Diyarbakır’da ilk kez Harun Ekin katıldı. Büyük çekişmeye sahne olan müsabakalarda Diyarbakır’da ilk kez katılan tek sporcu olan Harun Ekin, Türkiye 12’ncisi oldu.

Sporda Bir İlk

Harun Ekin, 1-2 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Triatlon Türkiye şampiyonasına katılacağını ve hedefinin daha başarılı sonuçlar elde etmek olduğunu söyledi.

İLK DEFA YARIŞA KATILDI

İlk kez katıldığı müsabakalarda kendisi için önemli dereceler elde ettiği belirten Ekin, “Şimdiye kadar bu spor branşına Diyarbakır’a katılan sporcu yoktu. Ben ilk kez katıldım. Üç etaptan oluşan yarışlar çok zorlu geçiyor. Bu nedenle herkes bu branşta yarışmak istemiyor. Ama ben bir ilki başardım ve ilk yarışımda bir sporcuyu geride bıraktım” dedi.

EKİN’BÜYÜK DESTEK GÖRDÜM

Kendisine büyük destek verenlerin olduğunu belirten Ekin, “Mezopotamya Koleji Yönetim kurulu Başkanı Aydın Kaya, atletizm Antrenörüm Hasibe Onat ve bisiklet ilk temsilcisi Ali hocanın büyük desteğini gördüm. Bu nedenle onlara çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz