Sağlıklı bir yaşam için kadınlar spor yapıyor

Diyarbakır’da “Sağlıklı Bir Yaşam İçin Haydi Spora” sloganıyla, kadınlara yönelik sabah sporu Parkorman ve Koşuyolu parklarında başladı.

Sağlıklı bir yaşam için kadınlar spor yapıyor
UZMAN EKİPLERLE Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Koordinatörlüğü’nün öncülüğünde, uzman eğitmenler tarafından kadınlara yönelik sabah sporları başlatıldı.

Sabahın erken saatlerinde parklarda kadınların yürüyüş ve koşularının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bağlı uzman eğitmenler eşliğinde kültür fizik hareketlerinin yanı sıra açma ve germe hareketleriyle kadınlar sabah sporlarını yapıyor. Haftanın altı günü verilen hizmette parklarda spor yapan tüm kadınlar ücretsiz bir şekilde bu hizmetten faydalanıyor.

  ‘SAĞLIĞA ÇOK FAYDALI’ Eğitmenlerden Zozan Erek, sabah sporunun insan sağlığına oldukça faydalı olduğunu, insan vücudunun bu spor ile forma girdiğini ve vücudun dinçleştiğini söyledi. Ayrıca kas sisteminin düzenli çalışması sonucu insan bedeninin düzene girdiğini belirten Erek, “Sabah sporu fizyolojik olarak nefes alış verişimizi düzene sokup, kalp ritminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. Sabah sporlarının önemli bir diğer özelliği de dengeli beslenmemize yardımcı oluyor. Bununla birlikte vücudu rahatlatıp dinlendiriyor” dedi.

SABAH SPORLARI SOSYALLEŞMEYİ SAĞLIYOR Sabah sporu eğitmenlerinden Hasret Sarı ise bu etkinliğin, kadınların sosyalleşmesinde ve özgüvenlerini kazanmasında etkili olduğunu söyledi. Sarı, “Kadınlar spor sayesinde dışarı çıkıp birbirlerini tanıma fırsatı da yakalıyorlar. Günümüzde insanların en büyük sorunu olan yabancılaşmanın getirdiği yalnızlığı da bu şekilde aşmış oluyorlar” diye konuştu.

Kadınların ilgi gördüklerinde yaptıkları işe dört elle sarıldıklarını dile getiren Sarı, “Sabah sporları ile birlikte burada çok samimi ve sıcak bir ortam yakaladık ve hepimiz bir aile gibi olduk. Genel olarak kadınlar ev içinde yaşadıkları sorunları bizimle paylaşıp fikir alış verişinde de bulunuyorlar. İşte bu belki de sporun gizli gücüdür” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler