Midyat'ta,''Anadolu Basketbol Turu''

12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Türkiye Direktörü Şenbayrak: ''Amacımız çocuklarımızın basketbol sporuyla tanışmalarını sağlamaktır''

Midyat'ta,''Anadolu Basketbol Turu''

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) projesi kapsamındaki ''Anadolu Basketbol Turu'' Midyat'ta çalışmalarına başladı.

TBF'nin Garanti Bankası'nın sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Türkiye Direktörü Samer Şenbayrak, Amerikalı antrenörler Chris Dial ve Brittany Fowler, Anadolu Efes Altyapı Antrenörü Cenk Yıldırım ile birlikte geldikleri Midyat'ta Kaymakam Fatih Akkaya'yı ziyaret etikten sonra Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Salonu'ndaki çalışmalara katıldı.

Etkinlikte, Midyatlı 12 Dev Adam Basketbol Okulu sporcularıyla bir araya gelen Şenbayrak, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun bu programı 5 ilde uygulayacağını ve amaçlarının bu bölgeden de milli takımlara ve önemli kulüp takımlarına oyuncu yetiştirmek olduğunu söyledi.

Midyat'ta 12 DABO'daki çalışmalarına Ekim 2011'de başlandığını ifade eden Şenbayrak, şunları söyledi:

''Türkiye Basketbol Federasyonun Anadolu'da basketbol altyapısını güçlendirmek maksadıyla oluşturduğu 12 Dev Adam Basketbol Okullarının yaz dönemi projesi olan Anadolu basketbolu eğitim turu kapsamında Mardin'in Midyat ilçesinde Amerika'dan getirdiğimiz koçlar ile beraber, basketbol çalışması yapıyoruz. Anadolu Basketbol turumuzu dün Cizre ve Şırnak'ta başlattık. Bugün Mardin ve Midyat'tayız, yarın Batman'dayız bir sonraki gün Diyarbakır ve Şanlıurfa'da olmak üzere 5 günde 5 şehirde planlanmak üzere yaklaşık bin sporcuya Amerikalı antrenörlerin ve bizim milli antrenörlerin buraya bir basketbol eğitim vermesi planlanıyor. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, büyük şehirlerde basketbol adına sunulan tüm imkanları basketbolun gelişmekte olduğu şehirlerde bu vesile ile ulaştırmış oluyoruz. Bizimle birlikte çok deneyimli Amerikalı koçlar var. Bunlar altyapı uzmanları. Amerika'da bu yaş grubuna uyguladıkları eğitim sistemini yine çocuklar üzerine uyguluyorlar.''

Amaçlarının çocukların basketbol sporuyla tanışmaları olduğunu anlatan Şenbayrak, ''Çocuklarımızın basketbol sporu ile yoğrulmalarını, spor ahlakını kazanmalarını, uzun soluklu hayatlarında sporun birleştiriciliği olan saygınlığı kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Amerikalı antrenör Chris Dial ise çocukların burada çok güzel çalıştıklarını ve disiplinli olduklarını kaydetti.

Çocukların öğrenmeye çok hazır, ilgili ve basketbolu çok sevdiklerini gördüğünü vurgulayan Dial, ''Hisleri, düşünceleri ve davranışları inanılmaz güzel. Şu an eğlenceli, vakit geçirdik. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun buraya yaptığı yatırımın ileride çok güzel meyvelerini vereceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından minik basketbolcular antrenörler gözetiminde çalışmalarını sürdürdüler.

Çalışmaları, Kaymakam Fatih Akkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Hüseyin Tunç ve basketbol antrenörü M. Emin Öztürk de ilgiyle izledi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz