Fenerli yöneticiden çarpıcı tweet!

Yapılan gösteri ve yürüyüşlerde polisin biber gazı ve coplu müdahalesiyle karşılaşan taraftarlar pek çok kez Türkiye'de gündemin ilk sırasında yer aldı.

Fenerli yöneticiden çarpıcı tweet!

Bu durumun en açık örneği de 12 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yaşandı.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluğunu ilan ettiği maçın ardından saha bir anda savaş alanına döndü. Taraftar ve emniyet güçleri bir kez daha karşı karşıya geldi. "Orantısız güç" söylemlerinin tekrar yükselmesine neden olan olaylarda cop ve biber gazı kullanan polis ekiplerinin "olayları kasten körüklediği" iddiaları gündemde geniş yankı buldu.

Bu iddiaları destekleyen bir açıklama da Fenerbahçeli yönetici Murat Özaydınlı'dan geldi. Özaydınlı mikro paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından ilginç bir olayı takipçileriyle paylaştı.

Özaydınlı; köprü üzerinde 60-80 kadar Galatasaray taraftarının, Fenebahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'ye küfür edip, meşaleler yaktığını ve trafiği kapattığını iddia etti. Olay yerinde bulunan polislerin müdahale etmediğini ve taraftarların bir metrobüsle oradan uzaklaştırıldığını sözlerine ekleyen Özaydınlı son olarak da "ancak neden Fenerbahçe taraftarına aşırı güç kullanılyor da diğer taraftarlara olması gereken gibi davranılıyor" tweetini attı.

Sporaktif

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler