Engelsiz yaşam

Dicle Üniversitesi'nde 2 gün sürecek 'Engelsiz yaşam' çalıştayı başladı.

Engelsiz yaşam

 font-family>Naif DURGUN

font-family>DİYARBAKIR font-family>- Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama Araştırma Merkezi, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Engelsiz Yaşam Çalıştayı" başladı.

Engelli öğrencilerin folklor gösterisi ve müzik dinletisi ile başlayan programa Vali Yardımcısı Taner Bircan, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün, dekanlar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, engellilere sağlanan imkan ve kolaylıkların, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olduğunu söyledi.

font-family>ENGELSİZ YAŞAM

font-family>Güven, Türkiye genelindeki engelli birey sayısının nüfusun 'sini oluşturduğunu ifade ederek günlük yaşantında engellilerle karşılaşmamızın nedeni bu kişilerin dış mekan kullanımlarında yaşadıkları güçlükler olduğunu dile getirdi.

Güven, şöyle konuştu: "Üniversitemizde de her geçen gün engelli bireylere sunulan olanaklar ile eğitim almaları kolaylaştırılmıştır. Yalnızca yüksek öğrenim gören engelli öğrencilere değil aynı zamanda üniversitemiz dışındaki tüm engelli bireylere yönelik çalışmalar yapmaktayız."

font-family>YASAL DÜZENLEME

font-family>Son yıllarda engellilere yönelik önemli yasal düzenlemelerin yapıldığını ifade eden DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, engellilerin yaşamlarını kolay hale getirmek ve topluma daha fazla katılımlarını sağlamak için alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yapıldığını, ulaşım sorunlarının çözülmeye çalışıldığını belirtti. Prof. Dr. Eyigün, "Onların yaşamlarını kolay hale getirmek ve topluma daha fazla katılımlarını sağlamak için alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapıldı. Ulaşım sorunları çözülmeye çalışıldı. Engelli bireyin başkalarının yardımına muhtaç olmadan günlük yaşamını sağlayabilmesinin, onun psikolojisine ve hayata daha da bağlanmasına yardım edecektir. Engelli birey, toplumdan kaçmak yerine, daha çok topluma girerek toplumun bir parçası olacaktır” dedi.

Programın açılışında folklor gösterisi sunan özel bir rehabilitasyon merkezinin öğrencilerine  ve çalıştaya katkı sunan öğrencilere Vali Yardımcısı Bircan ve Rektör Yardımcısı Eyigün tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler