Duran toplara dikkat

Tokatspor’un en tehlikeli olduğu nokta yan ve duran toplardır’ diyen Numanoğlu,Yeşil-Kırmızılı oyuncuları uyardı.

Duran toplara dikkat
Diyarbakırspor, kader maçı için bugün Sivas’a giderek burada kamp yapacak.

MAÇ GÜNÜ TOKAT’A GEÇECEK Pazar günü deplasmanda yapacağı Tokatspor maçı hazırlıklarını tamamlayan Diyarbakırspor, bugün karayolu ile Sivas’a gidecek. Tokat’la arasında 108 km’lik mesafe olan Sivas’ta kamp yapacak olan Diyarbakırspor,son çalışmasını yarın Sivasspor Tesisleri’nde yaptıktan sonra maç sabahı Tokat’a geçecek.

Maçın önemi nedeniyle birlik ve beraberlik havasını oluşturmak isteyen Diyarbakırspor, 18 kişilik kadroya alınmayan oyuncuları da kafile ile birlikte götürme kararı aldı.

‘BASKIDAN KORKMUYORUZ’ Hafta boyunca moralli oldukları gözlenen oyuncular, Tokatspor taraftarının yaratacağı baskıdan etkilenecekleri yönündeki yorumlara karşı çıkıyor. Yeşil-Kırmızılılar,”Artık tecrübesiz değiliz. 2 yıldır bu liglerde oynuyoruz. Ayrıca Diyarbakırspor formasını giyen futbolcu hiçbir baskı ve psikolojik savaştan etkilenmez” dediler.

MHK’den tecrübeli hakem atanması talebinde bulunan Diyarbakırspor, olası provokasyon ve gerginliklere karşı geniş güvenlik önlemleri alınması için de TFF’ye başvurarak ilgili birimlerden bunun sağlanmasını istedi.

UYARI VE GÜVEN MESAJI Hafta boyunca Tokatspor’la ilgili analizlerini ve uygulayacakları oyun şablonunu oyuncularla paylaşan Teknik Direktör Levent Numanoğlu, rakibin en etkili tarafının yan ve duran toplar olduğunu söyledi. Numanoğlu,”Onların en iyi kullandıkları taraf bu.Malesef biz de en çok bu şekilde gol yiyoruz.Bu maç çok önemli. Yüksek konsantrasyonla oynamalıyız. Oyunun her anında maçı yaşayarak oynarsak ve yardımlaşmayı,adam paylaşmayı ve tehlikeli noktalarda boş alan bırakmamayı başarırsak bu sorunu aşarız. Onun dışında endişem yoktur. Baskıdan niye korkalım ki?.Sonuçta oynayacağımız takım da bizim gibi ligde kalmayı hedefliyor.Sadece sahada işimizi yapmaya çalışacağız. Bu maçtan puan alma konusunda oyuncularıma çok güveniyorum. 1 puan bize yarar ama biz kazanmaya çıkacağız. Beraberliğe oynarsanız yenilmeye davetiye çıkarırsınız.Ama galibiyet için mücadele ederseniz en kötü 1 puan alırsınız. Böyle düşünüyoruz ve böyle yapmaya çalışacağız.” dedi.

‘LİGDE KALMAK ŞAMPİYON OLMAKTIR’

Diyarbakırspor gibi bir camianın bir daha bu durumlara düşmemesi gerektiğini de anlatan Numanoğlu, bu yıl ligde kalmaları halinde bunun şampiyonluk adar önemli olacağının altını çizdi. Tecrübeli teknik adam,”Diyarbakırspor hakikaten büyük bir camia. Bu haldeyken bile en az 7-8 bin taraftara oynuyor. Türkiye’nin her yerinde taraftarı var. Yıllarca ya Süper Lig’e çıkmış ya da bu lige çıkmak için şampiyonluk mücadelesi vermiş. Bu camianın şimdi bu halde olması üzüntü verici. Biz elimizden geldiği kadar takımı ligde tutmaya çalışıyor. İnanıyorum ki bu yıl ligde kalırsak kulübün önü açılacak. Bu nedenle ligde kalmak şampiyon olmak kadar önemlidir .Kalan maçlarda herkesi yanımızda görmek istiyoruz. El ele verelim ve bu büyük kulübü ayakta tutalım. Herkes kendince güç verirse ligde kalan taraf biz oluruz. Diyarbakırspor’un dibe vuracağı son nokta 2.Lig’den aşağı olmamalıdır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz