Diyarbakır güreşte yükseliyor

Diyarbakır yıllar sonra yeniden canlanma gösterdiği güreşte başarılar kazanmaya başladı.

Diyarbakır güreşte yükseliyor
Eskişehir’de yapılan turnuvada 1 ikincilik ve 1 üçüncülük elde edildi.

MADALYALAR GELMEYE BAŞLADI 27-28 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de yapılan Spor Toto Yıldız Bayanlar Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Diyarbakır’dan Ayten Yüce 38 kiloda ikinci olurken, aynı kiloda yarışan Canan Duruk üçüncülük elde etti. 45 kiloda mindere çıkan Merve Düzer ise dokuzunculuk kazandı.

Madalya kazanan sporcular, antrenörleri Rezzan Babacan ile beraber Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut’u ziyaret etti.

Babacan ,”Yeni bir yapılanma içerisindeyiz .Artık ata sporunda Diyarbakır ‘da söz sahibi olacak .Bize sonsuz destek veren ve hep yanımızda olan Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Abdullatif Umut’a teşekkür ediyorum .” diye konuştu.

‘GÜREŞTE SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ’ Diyarbakır’ın geçmişte yetiştirdiği başarılı güreşçilere dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Abdullatif Umut da bu sporun yeniden hak ettiği noktaya gelmesi için çaba gösterdiklerini söyledi. Madalya alan sporcuları tebrik eden Umut,”Ata sporumuz olan güreşi canlandırmak için projeler üretiyoruz .Son yıllarda büyük düşüş içinde olan güreş branşında aşama kaydettik .Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor .Amacımız ata sporumuz olan güreş branşında söz sahibi olmaktır.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler