Diyarbakır Çınar'da binlerce çocuğun yüzme keyfi

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde  Haziran ayında faaliyete başlayan ilçenin ilk yarı olimpik yüzme havuzundan şu ana kadar 3 bin çocuk yararlandı. Kaymakam Zikrullah Erdoğan, modern görünümüyle göz kamaştıran tesiste incelemelerde bulunarak yüzme için gelen çocuklarla yakından ilgilendi.

Diyarbakır Çınar'da binlerce çocuğun yüzme keyfi

Haziran başında faaliyete alınan Çınar Yarı Olimpik yüzme havuzunda  "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ve yaz okulu faaliyetleri kapsamında 3000 çocuk yüzmeyle tanıştı. 
İlçe Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, ilçenin spordaki vizyon projelerinden olan spor tesisinde yaptığı incelemerde, faaliyetler ve yapımı tamalanıp açılışı yapılacak olan yerlerle ilgili İlçe Spor Müdürü Mehmet Yılmaz Bay’dan bilgi aldı.
Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafıdan yaptırılan Gençlik Merkezi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun kısa bir süre içinde resmi açılışının yapılacağı ve  şu anda hizmet vermeye devam ettiği kaydedildi.

Hem Kur'an, Hem Yüzme Öğreniyorlar 
Çınar'da merkez ve köylerde açılan Kuran Kurslarına giden çocuklar her hafta havuza gelerek yüzmeyi de  öğreniyorlar. 
Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğanı karşılarında gören Kuran kursu öğrencileri ve hocaları ,bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını ifade ettiler .
Çocuklarla sohbet eden Kaymakam Erdoğan,"Tüm tesisler açıldıktan sonra burada  gençlerimiz sosyal, sportif, kültürel, eğlence alanında  aradıkları her şeyi bulabilecekler. Deneyap atölyesi, Drone eğitimi, dini  değerler eğitimi, müzik, bilgisayar eğitimi alabilecek.


İsteyen gelip anfii tiyatroda sahnede olacak. 
İsteyen halı sahada ayak tenisi oynayacak, Playstation salonundan futsalına kadar herşey olacak. Amacımız gençlerimiz tüm gününü gönlünce güven içinde emin ellerde geçirsin diyedir. Bu amaçla Çınar'ımızın iyi bir noktaya gelmesini sağlayacağız "dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler