Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Spor Toto Süper Final 2. maçında lider Galatasaray'ın konuğu olan Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla liderle arasındaki puan farkını 2'ye indiren Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk yarışında önemli bir adım atmış oldu.

Derbide gülen taraf Fenerbahçe

Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan maça iyi başlayan taraf ev sahibi Galatasaray oldu. Seyirci avantajıyla topa daha çok sahip olan Sarı-Kırmızılılar, bir türlü pozisyon üretme başarısı gösteremedi.

O ana kadar aldığı topları hızlı ataklara dönüştürme eğiliminde olan Fenerbahçe, sürpriz bir isim ile 17. dakikada 1-0 öne geçti. Alex'in ara pasına hareketlenen Ziegler, gole imza atan isimdi. 0-1

Golün şokunu üzerinden atan Galatasaray, rakip kalede etkili ataklar geliştirdi. 45. dakikada defansın arkasına hareketlenen Necati, topu kaleci Volkan'ın üzerine nişanlayınca soyunma odasına 1-0 konuk ekip üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıyı neredeyse tek kale oynayan Sarı-Kırmızılılar, kalesinde devleşen Volkan'ı geçme başarısı gösteremezken, 68'de sahneye Selçuk İnan çıktı. Kazanılan serbest vuruşta jeneriklik bir gol atan milli oyuncu maça denge getirdi. 1-1

Bu golden sonra 75. dakikaya kadar Fenerbahçe kalesinden neredeyse her geldiği pozisyonda gole yaklaşan Sarı-Kırmızılılar, Aydın Yılmaz ile yüzde yüzlük bir gol posizyonundan sonuç alamadı.

İkinci yarının 79. dakikasında Bienvenu'nun pasına hareketlenen Stoch, ikinci yarıda Muslera'yı ilk defa gören takımı adına durumu 2-1'e getiren golü attı.

Son dakikalarda Sabri'nin şutu kaleci Volkan'da kaldı. Baros ise müsait pozisyonda topu direğin yanından auta gönderince karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 40'a yükseltirken, Galatasaray 42 puanda kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler