Basketbol için haydi sokağa

Kayapınar Belediyesi'nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen sokak basketbol turnuvası başladı.

Basketbol için haydi sokağa
Belediyeye ait semt sahasında başlayan turnuvanın açılışına Kayapınar Belediyesi başkan yardımcıları Servet Yılmaz ve İhsan Avcı, meclis üyesi Fevzi Yetkin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Büyükbayram, sporcular ve takım hocaları katıldı.

Başkan Yardımcısı Yılmaz, gençler ve çocukların sağlıklı ortamlarda spor yapması için 20 semt sahası yaptıklarını belirti. Sosyal, eğitsel ve sportif etkinliklere önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, sporun birçok branşında turnuvalar ve etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

17’Sİ BAYAN 104 TAKIM KATILIYOR Yapımına başladıkları spor kompleksinin tamamlanmasıyla turnuvaları daha modern alanlarda yapma imkanlarının olacağını ifade eden Yılmaz, "Klasik belediyeciliği aşan bir hizmet kültürüyle birçok yerel yönetime örnek olduk. Bu turnuvamız sporun gerçek anlamı olan barışı, kardeşliği, katılımcılığı ve dayanışmayı amaçlamakta. Bu anlamda turnuvaya katılan tüm gençlerimize ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl 6'sı yapılan turnuvaya 17'si bayan 104 takım katılıyor. 4 gün sürecek turnuvada oynanacak maçlar sonucu dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca turnuvaya katılan 428 sporcunun spor malzemesi belediye tarafından karşılandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz